Vakok és látássérültek kajakoztak a kolozsvári Györgyfalvi-tónál

2022. szeptember 27. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az országban elsőként Kolozsváron próbálhatták ki a vakok és látássérültek azt a speciális „kajakútvonalat”, amelyet a Györgyfalvi-tavon alakítottak ki hétfőn délután a #BEACTIVE mottóra épített Európai Sporthét (szeptember 23-30. ) alkalmából.

A Caiac SMile Egyesület a Polgármesteri Hivatallal közösen szervezett akcióján a látássérültek egyedül, vagy az önkéntesek segítségével kajakozhattak a tavon úgy, hogy hangszórókból szóló utasításokat követtek. A rendezvényen Kolozsvár polgármestere, Emil Boc is kajakba pattant, de Alex Benchea kolozsvári vak alpinista is bátorította a jelentkezőket.

Az Európai Sporthét alatt Kolozsváron két helyszínen: a La terenuri és a Györgyfalvi Sportbázis létesítményeknél több mérkőzést is szerveznek minden korosztály számára, ugyanakkor a negyedbeli mozikban (Dacia és Mărăști) a sportnak szentelt filmeket lehet megnézni.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!