Vakok és látássérültek kajakoztak a kolozsvári Györgyfalvi-tónál

2022. szeptember 27. – 13:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az országban elsőként Kolozsváron próbálhatták ki a vakok és látássérültek azt a speciális „kajakútvonalat”, amelyet a Györgyfalvi-tavon alakítottak ki hétfőn délután a #BEACTIVE mottóra épített Európai Sporthét (szeptember 23-30. ) alkalmából.

A Caiac SMile Egyesület a Polgármesteri Hivatallal közösen szervezett akcióján a látássérültek egyedül, vagy az önkéntesek segítségével kajakozhattak a tavon úgy, hogy hangszórókból szóló utasításokat követtek. A rendezvényen Kolozsvár polgármestere, Emil Boc is kajakba pattant, de Alex Benchea kolozsvári vak alpinista is bátorította a jelentkezőket.

Az Európai Sporthét alatt Kolozsváron két helyszínen: a La terenuri és a Györgyfalvi Sportbázis létesítményeknél több mérkőzést is szerveznek minden korosztály számára, ugyanakkor a negyedbeli mozikban (Dacia és Mărăști) a sportnak szentelt filmeket lehet megnézni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!