Tojásnyi jegek potyogtak Buzău megyében

2022. augusztus 24. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi lakosok által a közösségi oldalakon megosztott fotók tanulsága szerint hatalmas jégeső pusztított augusztus 23-án este Buzău megyében, és különösen a Poșta Câlnău nevű településen okozott jelentős károkat. A megrongált autók és betört ablakok mellett van, akinek a háza tetejét is beszakította a lezúduló jég.

Hétfőn az ország szinte teljes területére érvényes, nagy mennyiségű esőre és viharokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztást adtak ki, amelyek kedd estig voltak érvényben. Ugyanakkor az ország nagy részén viharok várhatók ma is, míg 29 megyére szombatig érvényes kánikulariasztást adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei szerint még szerdán 21 óráig a hegyekben, Erdélyben, Máramarosban, a Körösök vidékén, a Bánságban, Olténiában és Munténia nyugati részén a fokozott légköri instabilitás miatt megerősödő szélre, villámlással kísért záporokra, zivatarokra, helyenként jégesőre is számítani lehet.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!