Tojásnyi jegek potyogtak Buzău megyében

2022. augusztus 24. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

A helyi lakosok által a közösségi oldalakon megosztott fotók tanulsága szerint hatalmas jégeső pusztított augusztus 23-án este Buzău megyében, és különösen a Poșta Câlnău nevű településen okozott jelentős károkat. A megrongált autók és betört ablakok mellett van, akinek a háza tetejét is beszakította a lezúduló jég.

Hétfőn az ország szinte teljes területére érvényes, nagy mennyiségű esőre és viharokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztást adtak ki, amelyek kedd estig voltak érvényben. Ugyanakkor az ország nagy részén viharok várhatók ma is, míg 29 megyére szombatig érvényes kánikulariasztást adtak ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakemberei szerint még szerdán 21 óráig a hegyekben, Erdélyben, Máramarosban, a Körösök vidékén, a Bánságban, Olténiában és Munténia nyugati részén a fokozott légköri instabilitás miatt megerősödő szélre, villámlással kísért záporokra, zivatarokra, helyenként jégesőre is számítani lehet.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!