Esősézek és viharok várhatók kedd estig

2022. augusztus 22. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ország szinte teljes területére érvényes, nagy mennyiségű esőre és viharokra figyelmeztető sárga és narancssárga riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), számolt be az Agerpres.

Az előrejelzések szerint kedd este 10 óráig Erdélyre, Máramarosra, Olténiára, Munténiára, Dobrudzsára, a hegyvidéki térségekre, valamint Moldva, a Körösök vidéke és a Bánság bizonyos részeire sárga riasztás érvényes. Itt a fokozott légköri instabilitás miatt megerősödő szélre, villámlással kísért záporokra, zivatarokra lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30 litert, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Erdély délnyugati, Olténia északi és Munténia északnyugati részére narancssárga riasztást adtak ki a rossz idő miatt. Itt a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40-50 litert, helyenként a 60-70 litert négyzetméterenként.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!