Román sportoló szerzett aranyérmet a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában a halifaxi világbajnokságon

2022. augusztus 8. – 10:54

frissítve

Román sportoló szerzett aranyérmet a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámában a halifaxi világbajnokságon
Cătălin Chirilă – Fotó: Eduard Novak

Másolás

Vágólapra másolva

Aranyérmet nyert Cătălin Chirilă a férfi kenu egyes 1000 méteres versenyszámának vasárnapi döntőjében a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon – közölte az Agerpres.

A román sportoló a háromszoros brazil világbajnokot, Isaquias Santost előzte meg, aki 2020-as olimpiai játékokon aranyérmet szerzett ebben a versenyszámban. Harmadiknak a többszörös Európa-bajnok cseh kenus, Martin Fuksa ért célba.

Cătălin Chirilă eddigi pályafutásának ez a győzelem volt a legnagyobb teljesítménye. A román sportoló szombaton ezüstérmet szerzett a halifaxi világbajnokságon.

Legutóbb 2017-ben, Csehországban sikerült érmet szerezniük román sportolóknak kajak-kenu világbajnokságon. Akkor Victor Mihalachi és Leonid Carp a második helyen végzett a férfi kenu páros 500 méteres versenyszámának döntőjében. A pódium legfelső fokára legutóbb 2015-ben álltak román sportolók, amikor a férfi kenu négyes aranyérmet szerzett 1000 méteren.

Romániát hat sportoló képviseli a kanadai kajak-kenu világbajnokságon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!