Az Untold harmadik napján Kolozsvár polgármestere és a belügyminiszter is meglátogatta a fesztiválozókat

2022. augusztus 7. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode belügyminiszter és Emil Boc kolozsvári polgármester szombaton „munkalátogatáson” jártak az Untold Fesztiválon. Tavaly is együtt mutatkozott a két politikus ezen a szokásos több napos bulin, amely miatt a város központját minden augusztusban egy hétre lezárják.

Emil Boc kezdetektől nagy támogatója a fesztiválnak, amelyről többször is úgy nyilatkozott, hogy az Untold Kolozsvárt megkerülhetetlenné teszi a fesztiválok nemzetközi térképén. Az elmúlt két évben a belügyminiszter is csatlakozott ahhoz a politikusi csoporthoz, amely személyes jelenlétével is hozzájárul az Untold támogatottságához.

A kolozsvári lakosságot már a kezdetektől megosztja a „tuc-tuc fesztiválként” emlegetett Untold, a hangszennyezés, a városközpont lefoglalása és a zsúfoltság miatt. A negatív véleményeket ellensúlyozandó, a városvezető és a fesztivált meglátogató politikusok „pozitív üzeneteket” posztolnak a Facebookon. Ezt tette a belügyi tárca vezetője is, aki közösségi oldalán értékelte a „munkalátogatást”.

„A parancsnoki központból, de a fesztiválozók közül is úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben van, és szorosan figyelemmel kísérjük az eseményeket. Köszönöm a belügyi struktúrák több mint 1000 alkalmazottjának a szakmai megközelítést, a részvételt és az integrált fellépést az incidensek kezelése és megelőzése érdekében. A proaktív cselekvési modellt ezúttal is alkalmaztuk, hogy a közrendet és a közbiztonság légkörét biztosítsuk” – írta a miniszter a Facebook-oldalán.

Manapság azokkal vagyunk partnerek, akik értik, hogyan kell civilizáltan és törvénytisztelően viselkedni.

„A szórakozás folytatódik itt Kolozsváron az #UNTOLD-on, és ez nem jelenthet túlzásokat! Az egyensúly, a mérték és a tisztelet összeegyeztethető a jóakarattal és a szórakozással” – írta Bode.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!