Az Untold harmadik napján Kolozsvár polgármestere és a belügyminiszter is meglátogatta a fesztiválozókat

2022. augusztus 7. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode belügyminiszter és Emil Boc kolozsvári polgármester szombaton „munkalátogatáson” jártak az Untold Fesztiválon. Tavaly is együtt mutatkozott a két politikus ezen a szokásos több napos bulin, amely miatt a város központját minden augusztusban egy hétre lezárják.

Emil Boc kezdetektől nagy támogatója a fesztiválnak, amelyről többször is úgy nyilatkozott, hogy az Untold Kolozsvárt megkerülhetetlenné teszi a fesztiválok nemzetközi térképén. Az elmúlt két évben a belügyminiszter is csatlakozott ahhoz a politikusi csoporthoz, amely személyes jelenlétével is hozzájárul az Untold támogatottságához.

A kolozsvári lakosságot már a kezdetektől megosztja a „tuc-tuc fesztiválként” emlegetett Untold, a hangszennyezés, a városközpont lefoglalása és a zsúfoltság miatt. A negatív véleményeket ellensúlyozandó, a városvezető és a fesztivált meglátogató politikusok „pozitív üzeneteket” posztolnak a Facebookon. Ezt tette a belügyi tárca vezetője is, aki közösségi oldalán értékelte a „munkalátogatást”.

„A parancsnoki központból, de a fesztiválozók közül is úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben van, és szorosan figyelemmel kísérjük az eseményeket. Köszönöm a belügyi struktúrák több mint 1000 alkalmazottjának a szakmai megközelítést, a részvételt és az integrált fellépést az incidensek kezelése és megelőzése érdekében. A proaktív cselekvési modellt ezúttal is alkalmaztuk, hogy a közrendet és a közbiztonság légkörét biztosítsuk” – írta a miniszter a Facebook-oldalán.

Manapság azokkal vagyunk partnerek, akik értik, hogyan kell civilizáltan és törvénytisztelően viselkedni.

„A szórakozás folytatódik itt Kolozsváron az #UNTOLD-on, és ez nem jelenthet túlzásokat! Az egyensúly, a mérték és a tisztelet összeegyeztethető a jóakarattal és a szórakozással” – írta Bode.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!