Szerdáig még zárva tart a parajdi sóbánya

2022. július 25. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdáig zárva tart még a parajdi sóbánya, miután szombaton iszapszivárgás miatt ki kellett üríteni, tájékoztat az Agerpres a sóbánya közlése alapján.

A sóbánya hivatalos honlapján hétfőn közzétett információk szerint július 25-27. időszakban technikai okok miatt zárva tart a kezelő bázis.

A bányalátogatást szombaton 14 órakor állították le, mivel nagyobb mennyiségű iszap szivárgását észlelték a bányának azon a részén, ahol a buszok közlekednek.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint a szivárgás észlelésekor a bányában tartózkodó mintegy ezer turistát biztonságos körülmények között, autóbuszokkal szállították a felszínre. Az belügyminisztérium azt írta, négy csendőrnek sikerült megakadályoznia, hogy „valóságos tragédia” történjen a sóbányában, ahol a turisták bepánikoltak, még egy faajtót is betörtek akkor, amikor megtudták, hogy evakuálni kell a helyet.

Seprődi Zoltán, a sóbánya igazgatója úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, megtörténhet, hogy nagyobb munkálatokra lesz szükség a probléma kiküszöbölésére, de reményei szerint ez nem befolyásolja a kezelőbázis működését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!