Harmadfokú hőségriadó van érvényben a nyugati megyékben, 42 fok is lehetséges

2022. július 23. – 10:41

Harmadfokú hőségriadó van érvényben a nyugati megyékben, 42 fok is lehetséges
Forrás: meteoromania.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadfokú (piros színjelzésű) hőségriadó lesz érvényben szombaton Arad, Bihar, Szatmár, Szilágy és Temes megyében – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Intézet.

Az érintett régióban szélsőségesen meleg időjárás várható, a hőmérséklet csúcsértéke 39 és 42 fok között váltakozik majd. A levegő éjszaka sem hűl le 22 fok alá, a hőérzetindex pedig jóval meghaladja a kritikus 80 egységet.

Szombaton további 12 megyében másodfokú (narancssárga színjelzésű) hőségriadó lesz érvényben. Ezekben a régiókban a délutáni órákban 40 fokos csúcshőmérséklet várható, éjszaka legfennebb 20 fokra hűl le a levegő.

A közúti infrastruktúráért felelős vállalat (CNAIR) közölte, hogy szombaton 10 és 20 óra között nem közlekedhetnek a harmadfokú hőségriadó alatt lévő megyékben a 7,5 tonnásnál nagyobb nehézgépjárművek. Arról, hogy miként készülnek a hatóságok a kánikulára, itt írtunk részleteket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!