Untold-abszurd: 10 ezer eurót fizet egy japán turista, hogy a fesztivál közepén lévő tematikus szállodában lakhasson négy napig

2022. július 21. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyik a vendég, akkor a tematikus szállodák nyújthatnak számára olyan közeget, ahol megtalálja, amit keres. A kolozsvári Radisson Blu az Untold fesztivál idejére átalakul igazi fesztiválszállodává: mondjuk, ez nem is nagyon nehéz, hiszen a négy nap és négy éjszakán keresztül tartó buli kellős közepén helyezkedik el. Persze, a luxusnak megvan az ára is, nem beszélve arról, hogy az egyik legnagyobb európai fesztiválként számon tartott Untold idején a kibérelhető lakások árai is jelentősen megugranak.

A fesztivál már az első kiadás óta erősen megosztja a közvéleményt, mert Kolozsvár központját abban a periódusban belakják a fesztiválozók, a sétatér gyakorlatilag kordon mögé kerül, úgy, hogy a nyári hőségben a városlakók nem használhatják a központi parkot. A megemelkedett árak, az éjszakai bulik, a tuc-tuc zene messzire hallatszó zaja, az élhetetlenné váló városközpont, a tömegközlekedés megszokott rendjének felborulása, a hátramaradó szeméthegyek mind olyan „apróságok”, amelyek az Untolddal együtt járnak.

A fesztivál hivatalos kommunikációjában azonban természetesen a hangsúly nem ezeken a „kisebb kellemetlenségeken” van, hanem a csillogáson, az Untold „varázsán”, amelyet évről évre igyekeznek valamivel „megboostolni”, és ebben a próbálkozásban szép számmal sietnek segítségükre a helyi partnerek.

A Radisson nemzetközi szállodalánc hotelje tulajdonképpen a város központi stadionja mellett épült: az egykori sportszállót újították fel. Az ötcsillagos hotel épp a fesztiválterület kellős közepén magaslik, nem csoda hát, hogy kitalálták, a fesztivál idejére tematikus szállodává alakul a Radisson Blu. A fesztivál közleménye szerint koktélpartikban, exkluzív bulikban, kivételes kulináris élményparádéban lesz részük azoknak, akik itt foglalnak maguknak szállást.

A szálloda egy videóklippet is legyártott, amelyben érzékeltetni próbálja, hogy milyen egyedi élményben lesz részük azoknak, akik őket választják az Untold idejére.

Csupán pénzkérdés, de ha abból bőven van, akkor a szállodai személyzet igyekszik minden igényt kielégíteni. Erre példa az a japán turista, aki állítólag több mint tízezer eurót pengetett ki négy napra az egyik luxusszobáért – melynek az ablakaiból rálátása lesz a fesztiválra –, és amelyben a vendég számára még egy DJ-pultot is felszereltek.

Az Untold augusztus 4–7. között zajlik, a programot itt lehet megnézni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!