Untold-abszurd: 10 ezer eurót fizet egy japán turista, hogy a fesztivál közepén lévő tematikus szállodában lakhasson négy napig

2022. július 21. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyik a vendég, akkor a tematikus szállodák nyújthatnak számára olyan közeget, ahol megtalálja, amit keres. A kolozsvári Radisson Blu az Untold fesztivál idejére átalakul igazi fesztiválszállodává: mondjuk, ez nem is nagyon nehéz, hiszen a négy nap és négy éjszakán keresztül tartó buli kellős közepén helyezkedik el. Persze, a luxusnak megvan az ára is, nem beszélve arról, hogy az egyik legnagyobb európai fesztiválként számon tartott Untold idején a kibérelhető lakások árai is jelentősen megugranak.

A fesztivál már az első kiadás óta erősen megosztja a közvéleményt, mert Kolozsvár központját abban a periódusban belakják a fesztiválozók, a sétatér gyakorlatilag kordon mögé kerül, úgy, hogy a nyári hőségben a városlakók nem használhatják a központi parkot. A megemelkedett árak, az éjszakai bulik, a tuc-tuc zene messzire hallatszó zaja, az élhetetlenné váló városközpont, a tömegközlekedés megszokott rendjének felborulása, a hátramaradó szeméthegyek mind olyan „apróságok”, amelyek az Untolddal együtt járnak.

A fesztivál hivatalos kommunikációjában azonban természetesen a hangsúly nem ezeken a „kisebb kellemetlenségeken” van, hanem a csillogáson, az Untold „varázsán”, amelyet évről évre igyekeznek valamivel „megboostolni”, és ebben a próbálkozásban szép számmal sietnek segítségükre a helyi partnerek.

A Radisson nemzetközi szállodalánc hotelje tulajdonképpen a város központi stadionja mellett épült: az egykori sportszállót újították fel. Az ötcsillagos hotel épp a fesztiválterület kellős közepén magaslik, nem csoda hát, hogy kitalálták, a fesztivál idejére tematikus szállodává alakul a Radisson Blu. A fesztivál közleménye szerint koktélpartikban, exkluzív bulikban, kivételes kulináris élményparádéban lesz részük azoknak, akik itt foglalnak maguknak szállást.

A szálloda egy videóklippet is legyártott, amelyben érzékeltetni próbálja, hogy milyen egyedi élményben lesz részük azoknak, akik őket választják az Untold idejére.

Csupán pénzkérdés, de ha abból bőven van, akkor a szállodai személyzet igyekszik minden igényt kielégíteni. Erre példa az a japán turista, aki állítólag több mint tízezer eurót pengetett ki négy napra az egyik luxusszobáért – melynek az ablakaiból rálátása lesz a fesztiválra –, és amelyben a vendég számára még egy DJ-pultot is felszereltek.

Az Untold augusztus 4–7. között zajlik, a programot itt lehet megnézni.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!