Drogdílert tartóztattak le a rendőrök az Electric Castle-on

2022. július 18. – 14:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap hajnalban három óra körül a kolozsvári rendőrök az Electric Castle fesztivál egyik színpadának környékén tetten értek egy 38 éves kolozsvári férfit, amikor egy fehér porral teli műanyag zacskót adott át egy 35 éves, szintén kolozsvári férfinak – írta meg a G4Media.

Az ellenőrzéseket követően a 38 éves férfitól kezdetben hét ilyen anyagot tartalmazó tasakot, majd az általa használt autóból további 62 fehér porszerű anyagot tartalmazó, cipzáras műanyagzacskót, egy mobiltelefont és 4150 lejt foglaltak le.

Az utólagos vizsgálatok szerint a zacskóban a 3MMC néven ismert pszichoaktív szer volt. Az amfetamin-szerű anyag a felhasználók szerint tudatmódosító hatású: éberebb, társasabb és energikusabb lesz a használója. Hatását a kokain és az MDMA kombinációjával hasonlították össze, bulik és fesztiválok kedvenc szerei közé tartozik

Vasárnap egy bonchidai és két kolozsvári ingatlanban is házkutatást tartottak, ahol olyan felszereléseket találtak, amelyeket kábítószer adagolásra és fogyasztásra használnak.

A rendőrség kiemelt figyelemmel követi a fesztiválhelyszíneken felbukkanó drogdílereket és -fogyasztókra, miután június elején a bukaresti SAGA fesztiválon két résztvevő vesztette életét drogtúladagolás miatt. A Bonchidán tetten ért dílert 24 órára őrizetbe vették.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!