1400 kilométert kerékpározott egy jótékonysági maratonon, és a cél előtt meghalt

2022. július 1. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy brit kerékpáros közvetlenül egy jótékonysági maraton végén, a célba érés előtt halt meg, miután közel 1400 kilométert tekert – számol be a BBC.

A Leicestershire-i Stoney Stantonból származó 58 éves John Holubjowsky mindössze 45 kilométerre volt a céltól, amikor szívrohamot kapott. Felesége, Keeley Holubjowsky elmondta, hogy a diagnózis sokkolta, mivel a férfinak nem voltak szívproblémái, és szerette fitten tartani magát, rendszeresen sportolt, és odafigyelt életmódjára.

John Holubjowsky egy jótékonysági célokra szervezett csoport tagjaként kerékpározott, és a maraton révén több mint 3200 eurót gyűjtött össze egy palliatív ellátóközpont számára.

A haláleset után Holubjowski felesége azt nyilatkozta a sajtónak, hogy amíg a maraton tartott, minden nap beszéltek telefonon. „Minden este és minden reggel felhívott. Beszéltem vele aznap reggel, amikor ez történt. Boldogok voltunk, mert ez volt az utolsó napja, és azt mondta: ”Alig várom, hogy célba érjünk„. Sok szerencsét kívántam neki” – mondta Keeley.

Mivel a férfi ezután nem hívta vissza, a nő azt feltételezte, hogy a férfi a csoport többi tagjával ünnepel. Később azonban két rendőr kereste meg otthonukban, és közölték vele, hogy a férje meghalt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!