Második aranyérmét is megszerezte Budapesten a román úszófenomén

2022. június 22. – 18:45

frissítve

Második aranyérmét is megszerezte Budapesten a román úszófenomén
David Popovici a győzelme utáni pillanatokban – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

David Popovici nyerte a 100 méteres férfi gyorsúszás döntőjét szerda este a budapesti vizes világbajnokságon. A román úszófenoménnek ez már a második aranyérme ezen a tornán, hétfőn a 200 méteres gyorsúszás fináléja után állt a dobogó legmagasabb fokára.

Popovici 47.58 másodperces idővel nyerte meg a versenyt (az elődöntőben 47.13 másodpercet úszott). Másodikként a francia Maxime Grousset (47.64 mp), harmadikként a kanadai Joshua Liendo Edwards (47.71 mp) ért célba. A magyar Németh Nándor a hatodik helyen végzett.

A román sportoló rendkívül izgalmas csatában szerezte meg az első helyet. Szinte végig a második helyen úszott, az utolsó másodpercekben sikerült megelőznie a francia versenyzőt.

A 17 éves és 280 napos Popovici mindössze a második 18 év alatti győztese ennek a számnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon. Az úszófenoménról készült portrénkat itt olvashatja.

A román sajtó szerint korábban egyetlen sportolónak sikerült egy úszó világbajnokságon a 100 méteres és a 200 méteres gyorsúszás döntőjét egyaránt megnyerni: 49 évvel ezelőtt a jelenleg 67 éves Jim Montgomerynek Belgrádban.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!