Második aranyérmét is megszerezte Budapesten a román úszófenomén

2022. június 22. – 19:45

frissítve

Második aranyérmét is megszerezte Budapesten a román úszófenomén
David Popovici a győzelme utáni pillanatokban – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

David Popovici nyerte a 100 méteres férfi gyorsúszás döntőjét szerda este a budapesti vizes világbajnokságon. A román úszófenoménnek ez már a második aranyérme ezen a tornán, hétfőn a 200 méteres gyorsúszás fináléja után állt a dobogó legmagasabb fokára.

Popovici 47.58 másodperces idővel nyerte meg a versenyt (az elődöntőben 47.13 másodpercet úszott). Másodikként a francia Maxime Grousset (47.64 mp), harmadikként a kanadai Joshua Liendo Edwards (47.71 mp) ért célba. A magyar Németh Nándor a hatodik helyen végzett.

A román sportoló rendkívül izgalmas csatában szerezte meg az első helyet. Szinte végig a második helyen úszott, az utolsó másodpercekben sikerült megelőznie a francia versenyzőt.

A 17 éves és 280 napos Popovici mindössze a második 18 év alatti győztese ennek a számnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon. Az úszófenoménról készült portrénkat itt olvashatja.

A román sajtó szerint korábban egyetlen sportolónak sikerült egy úszó világbajnokságon a 100 méteres és a 200 méteres gyorsúszás döntőjét egyaránt megnyerni: 49 évvel ezelőtt a jelenleg 67 éves Jim Montgomerynek Belgrádban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!