Új építésű tömbház teteje ég Szászfenesen, április óta ez már a második eset a településen

2022. június 19. – 14:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kolozsvár melletti Szászfenesen ismét kigyulladt egy panelház teteje, jelenleg hét tűzoltóegység tartózkodik a helyszínen – írja a News.ro.

A Kolozs megyei készenléti felügyelőség (ISU Cluj) közleménye szerint a tűz kiterjedt szinte a teljes tetőszerkezetre, a kiváltó okát egyelőre még nem állapították meg. A hatóságok közölték, hogy a lakosok időben elhagyták az épületet, személyi sérülés nem történt, így senki nem szorult orvosi ellátásra.

A lángok vasárnap, nem sokkal déli 12 óra után csaptak fel, a tűzoltók jelenleg a tető alatti szerkezetet bontják, hogy eloltsák a tüzet.

Hasonló eset történt még április elején is, akkor mintegy 100 négyzetméternyi felület égett, a tetőszerkezetnél kialakult tűz ekkor tíz lakást károsított meg.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!