Lángokban áll egy szászfenesi tömbház

2022. április 7. – 15:42

frissítve

Lángokban áll egy szászfenesi tömbház
Égő tömbházlakás Szászfenes községben – Forrás: olvasónktól

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozsvári tűzoltók siettek ki a lángoló épülethez.

Az esetet egy olvasónk jelezte, és képet küldött arról, hogy kigyulladt egy tömbházlakás a Kolozsvár melletti Szászfenes községben, a Porii utcában.

A kolozsvári sürgősségi helyzetek felügyelősége a Transtelex megkeresésére elmondta, a lakók valószínű nem tartózkodnak otthon, a szomszédok riasztották a tűzoltókat, akik a helyszínre siettek. Azt is megtudtuk, hogy összesen öt tűzoltóautó tartózkodik a tűzeset helyszínén, egyelőre arról még nincs információ, hogy mi okozhatta a balesetet.

Mintegy 100 négyzetméternyi felület borult lángokba, és a tömbház tetőszerkezete is lángra kapott, a tűzoltóság legutóbbi jelentése alapján tíz lakást ért különböző fokú károsodás eddig. Egy személynél pánikroham tört ki, a helyszínen lévő rohammentősök elsősegélynyújtásban részesítették.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!