Charlie Ottley kamerát ajándékoz az őt meglopó gyerekeknek, és filmezni is megtanítaná őket

2022. június 08. – 15:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Videokamerát és az újrakezdés lehetőségét szeretné ajándékozni Charlie Ottley brit dokumentumfilm-rendező annak a három gyermeknek, akik ellopták a felszerelését egy temesvári parkban, tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Ottley Temesváron tartott sajtótájékoztatóján mondta ezt, miután visszakapta a felszerelést a rendőrségtől, és megtudta, hogy a gyerekek apja börtönben van.

„Nem mi vagyunk itt az áldozatok, az igazi áldozatok a gyerekek, akiknek csalódást okoztak a szüleik és a társadalom. (...) Nekik abban az órában ágyban kellett volna lenniük, aludniuk kellett volna, és másnap iskolába menni. (...) Függetlenül attól, hogy romák vagy románok, esélyt érdemelnek az oktatásra, a szülőknek pedig rehabilitációra van szükségük, hogy új esélyt adjanak gyermekeinek. Ellenkező esetben soha nem tudunk kilépni a bűnözés ördögi köréből”

– mondta a filmes szakember.

Hozzátette, nemcsak hogy nem akarja megbüntetni a felszerelését elcsenő gyerekeket, hanem szeretné meghívni őket a Flavours of Romania című dokumentumfilm forgatási helyszínére. „Szeretnék ajándékozni nekik egy kamerát, szeretném megtanítani őket filmezni, az újrakezdés lehetőségét nyújtani nekik, arra bátorítani őket, hogy ne ismételjék meg szüleik hibáit; ugyanis, ha jól értettem, az apjuk börtönben van” – fűzte hozzá.

Kifejtette, a szemmel láthatóan segítségre szoruló családoknak támogatást kell nyújtani, és a hatóságok dolga, hogy ezeket a gyerekeket összeszedjék az utcáról és iskolába küldjék őket.

Charlie Ottley elmesélte, hogy a lopás éjszakáján egy padon ült a parkban, mellette volt egy hátizsákban a felszerelése. A három gyermek lekapta a padról a hátizsákot és futásnak eredt, a rendező nem tudta utolérni őket. Rövid idő múlva a gyerekek megijedtek, és a park mellett eldobták a zsákot.

A Temes megyei rendőrség tájékoztatása szerint a felszerelést egy 34 éves férfi találta meg, aki magával vitte a Bákó megyei Moineşti városba.

A rendőrség rövid idő alatt azonosította a lopást elkövető három kiskorút, valamint a hátizsákot megtaláló férfit, utóbbival azonnal felvették a kapcsolatot. A férfi a moineşti-i rendőröknek adta át a drónt, kamerákat, távirányítót, akkumulátort, tartalék propellereket, szűrőket és egyebeket tartalmazó hátizsákot, akik továbbadták temesvári kollégáiknak, így szerda reggelre a felszerelés visszakerült jogos tulajdonosához.

Charlie Ottley Temesvárról mint leendő európai kulturális fővárosról forgat dokumentumfilmet.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!