Kelendő a hamburger Romániában: több mint 6 milliót rendeltek a vevők egy év alatt az egyik legnagyobb ételkiszállítótól

2022. május 27. – 18:20

Kelendő a hamburger Romániában: több mint 6 milliót rendeltek a vevők egy év alatt az egyik legnagyobb ételkiszállítótól
Fotó: Pablo Merchán/ Unsplash

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 6,1 millió hamburgert vásároltak a romániaiak 2021 májusa és 2022 májusa között; ennek a mennyiségnek több mint 41 százalékát Bukarestben rendelték – derül ki az Agerpres tudósításából, amely a Glovo ételkiszállító alkalmazás által készített elemzést szemlézte.

Világviszonylatban a negyedik helyet foglalja el Románia a hamburgert is tartalmazó rendelések tekintetében, a hazai városok közül Bukarestben, Konstancán, Temesváron, Kolozsváron, Craiován és Iaşi-ban a legnagyobb a hamburgerfogyasztás.

A romániaiak ünnepekkor is előszeretettel fogyasztanak hamburgert: karácsonykor több mint 6 ezer, húsvétkor több mint 8 ezer darabot rendeltek. E mennyiség 15 százalékát a vegetáriánus és vegán burgerek tették ki, a rendelések 9 százaléka 23 és 2 óra között futott be. A legtöbb hamburgert pénteken rendelik az emberek.

Az applikáción feladott legnagyobb értékű hamburgerrendelés 1380 lejt összesített, 36 hamburgert, sült krumplit és majonézt tartalmazott.

A Glovo az egyik legjelentősebb ételkiszállító alkalmazás. A 2015-ben Barcelonában alapított cég 25 európai, közép-ázsiai és afrikai országban van jelen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!