Kelendő a hamburger Romániában: több mint 6 milliót rendeltek a vevők egy év alatt az egyik legnagyobb ételkiszállítótól

2022. május 27. – 18:20

Kelendő a hamburger Romániában: több mint 6 milliót rendeltek a vevők egy év alatt az egyik legnagyobb ételkiszállítótól
Fotó: Pablo Merchán/ Unsplash

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 6,1 millió hamburgert vásároltak a romániaiak 2021 májusa és 2022 májusa között; ennek a mennyiségnek több mint 41 százalékát Bukarestben rendelték – derül ki az Agerpres tudósításából, amely a Glovo ételkiszállító alkalmazás által készített elemzést szemlézte.

Világviszonylatban a negyedik helyet foglalja el Románia a hamburgert is tartalmazó rendelések tekintetében, a hazai városok közül Bukarestben, Konstancán, Temesváron, Kolozsváron, Craiován és Iaşi-ban a legnagyobb a hamburgerfogyasztás.

A romániaiak ünnepekkor is előszeretettel fogyasztanak hamburgert: karácsonykor több mint 6 ezer, húsvétkor több mint 8 ezer darabot rendeltek. E mennyiség 15 százalékát a vegetáriánus és vegán burgerek tették ki, a rendelések 9 százaléka 23 és 2 óra között futott be. A legtöbb hamburgert pénteken rendelik az emberek.

Az applikáción feladott legnagyobb értékű hamburgerrendelés 1380 lejt összesített, 36 hamburgert, sült krumplit és majonézt tartalmazott.

A Glovo az egyik legjelentősebb ételkiszállító alkalmazás. A 2015-ben Barcelonában alapított cég 25 európai, közép-ázsiai és afrikai országban van jelen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!