Jótékonysági akcióval készültek gyermeknapra a magyar diákok Tordán

2022. május 27. – 18:00

Jótékonysági akcióval készültek gyermeknapra a magyar diákok Tordán
Fotó: Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjai

Másolás

Vágólapra másolva

A közelgő gyermeknapokra való tekintettel jótékonysági akcióval készültek a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum VIII., IX., X.-es tanulói. A diákok június elsejére szerettek volna adományt gyűjteni Torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthon lakóinak, ezért sporttanáruk, Fetz Herbert kezdeményezésére négy órán át tartó autómosó akciót szerveztek május 24-re.

Autók, motorok egész sora állt meg az iskola udvarán, hogy a szorgos kezek által megtisztuljanak. A munkáért cserébe adományozni lehetett a helyszínen és online banki átutalással is. Végeredményben tehát a sofőrök tiszta autóval távoztak a helyszínről, és adományaikkal jó célt támogattak.

A fiatal sporttanár a Transtelexnek azt mondta, egy ennyivel is szerették volna kellemesebbé tenni a gyerekek életét. Az adományokra pedig valóban nagy szüksége volt a gyermekotthonnak, hisz a gyermeknapok mellett, a téli, hidegebb időszakra is készülnek. A diákoktól kapott összeggel így, a Romániában igen csak megdrágult tűzifavásárlást is támogatják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!