Jótékonysági akcióval készültek gyermeknapra a magyar diákok Tordán

2022. május 27. – 18:00

Jótékonysági akcióval készültek gyermeknapra a magyar diákok Tordán
Fotó: Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjai

Másolás

Vágólapra másolva

A közelgő gyermeknapokra való tekintettel jótékonysági akcióval készültek a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum VIII., IX., X.-es tanulói. A diákok június elsejére szerettek volna adományt gyűjteni Torockói Kis Szent Teréz Gyermekotthon lakóinak, ezért sporttanáruk, Fetz Herbert kezdeményezésére négy órán át tartó autómosó akciót szerveztek május 24-re.

Autók, motorok egész sora állt meg az iskola udvarán, hogy a szorgos kezek által megtisztuljanak. A munkáért cserébe adományozni lehetett a helyszínen és online banki átutalással is. Végeredményben tehát a sofőrök tiszta autóval távoztak a helyszínről, és adományaikkal jó célt támogattak.

A fiatal sporttanár a Transtelexnek azt mondta, egy ennyivel is szerették volna kellemesebbé tenni a gyerekek életét. Az adományokra pedig valóban nagy szüksége volt a gyermekotthonnak, hisz a gyermeknapok mellett, a téli, hidegebb időszakra is készülnek. A diákoktól kapott összeggel így, a Romániában igen csak megdrágult tűzifavásárlást is támogatják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!