Megvan az idei kolozsvári Pride felvonulás helyszíne és időpontja

2022. május 25. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Június 11-én zajlik az idei kolozsvári Pride felvonulás – közölte kedden a Queer Sisterhood érdekvédelmi szervezet a Facebookon.

A szervezők bejelentése alapján a résztvevők a Főtéren találkoznak délután 15:30-kor, majd a térképeken bemutatott, alábbi útvonalon lesz a felvonulás:

"Tekintettel arra, hogy a Deák Ferenc utcában (Eroilor) és a Bocskai-téren (Piața Avram Iancu) hamarosan építkezési munkálatok kezdődnek, a tervezett útvonal a központ egy másik részére esne, a Főtértől haladna a Wesselényi úton (Regele Ferdinand) át a Malom utcáig (George Bariţiu), majd bekanyarodik a Bartha Miklós (Emil Isac) utcánál, ahol a felvonulók visszatérnek a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal épületéhez, onnan pedig tovább haladnak majd a Diákművelődési Házhoz, majd a Jókai (Napoca) utcán keresztül vissza a Főtérre.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a felvonulás csak az út egyik sávján lesz lehetséges, ettől függetlenül köszönik a polgármesteri hivatal együttműködését.

“Reméljük, hogy a jövőben a csendőrséggel is hasonlóan jó lesz a viszonyunk, annak ellenére, hogy a mai találkozónkon a csendőrség képviselője azzal viccelt, hogy talán két-három bírságot mégis kiszabnak a felvonulók között” – tették hozzá a szervezők a bejelentés végén.

A kolozsvári felvonulás a június 6-12. között tervezett Kolozsvár Pride fesztivál része, erről itt írtunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!