Megvan az idei kolozsvári Pride felvonulás helyszíne és időpontja

2022. május 25. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Június 11-én zajlik az idei kolozsvári Pride felvonulás – közölte kedden a Queer Sisterhood érdekvédelmi szervezet a Facebookon.

A szervezők bejelentése alapján a résztvevők a Főtéren találkoznak délután 15:30-kor, majd a térképeken bemutatott, alábbi útvonalon lesz a felvonulás:

"Tekintettel arra, hogy a Deák Ferenc utcában (Eroilor) és a Bocskai-téren (Piața Avram Iancu) hamarosan építkezési munkálatok kezdődnek, a tervezett útvonal a központ egy másik részére esne, a Főtértől haladna a Wesselényi úton (Regele Ferdinand) át a Malom utcáig (George Bariţiu), majd bekanyarodik a Bartha Miklós (Emil Isac) utcánál, ahol a felvonulók visszatérnek a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal épületéhez, onnan pedig tovább haladnak majd a Diákművelődési Házhoz, majd a Jókai (Napoca) utcán keresztül vissza a Főtérre.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a felvonulás csak az út egyik sávján lesz lehetséges, ettől függetlenül köszönik a polgármesteri hivatal együttműködését.

“Reméljük, hogy a jövőben a csendőrséggel is hasonlóan jó lesz a viszonyunk, annak ellenére, hogy a mai találkozónkon a csendőrség képviselője azzal viccelt, hogy talán két-három bírságot mégis kiszabnak a felvonulók között” – tették hozzá a szervezők a bejelentés végén.

A kolozsvári felvonulás a június 6-12. között tervezett Kolozsvár Pride fesztivál része, erről itt írtunk bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!