Idén is lesz Kolozsvár Pride

2022. május 1. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Június 6-12. között szervezek meg idén a Kolozsvár Pride fesztivált – jelentették be a szervezők. A tájékoztatások szerint a tavalyi eseményhez hasonlóan a Pride Románia a Queer Sisterhooddal összefogva rendezi meg az eseményt.

A szervezők a fesztivál programjával kapcsolatban egyelőre nem sokat árultak el. Azt írták, hogy lesz Queer Village, egy biztonságos hely, ahová összegyűlhetnek a résztvevők, ismerkedhetnek és különböző tevékenységeken vehetnek részt. Ezt a helyet kifejezetten azért tervezik, hogy minden queer ember kényelmesen, biztonságban érezhesse magát. Ezen kívül lesznek műhelyek és kiállítások is.

Az idei pride hét témája a Szeretet, jogok, szolidaritás lesz.

„Az elmúlt napokban a szenátus elfogadott egy törvényt, ami a legalapvetőbb jogainkat veszélyezteti. Azért szervezzük meg a Kolozsvár Pride 2022-t, hogy megmutassuk erőnket és szolidaritásunkat, hogy megmutassuk, nem félünk harcolni, és hívjuk a társadalmat, hogy tudatosítsa az LMBT+ emberek előtt álló nehézségeket” – írja tájékoztatásában a Queer Sisterhood Cluj, aki szerint az idei esemény nem csak a sokszínű identitások és a szerelem ünnepe, hanem az összefogás és a nem láthatók támogatásának is ideje is. Állításuk szerint az idei hét díszvendége az ukrajnai LMBT+ menhely koordinátora lesz.

A fesztivál részeként megszervezett felvonulással kapcsolatban egyelőre nem közöltek részleteket, azt írták, ezekért a Pride România, Cluj Pride és Queer Sisterhood Cluj Facebook oldalakat érdemes követni. A felvonulást rendszerint hétvégén szokták tartani, ha maradnak a korábbi évek gyakorlatánál, akkor június 11-én vagy 12-én lehet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!