Kovács Istvánt is beválasztotta a FIFA a katari foci-vb játékvezetői közé

2022. május 19. – 21:16

Kovács Istvánt is beválasztotta a FIFA a katari foci-vb játékvezetői közé
Fotó: UEFA

Másolás

Vágólapra másolva

A nagykárolyi Kovács Istvánt is beválasztotta a FIFA a katari labdarúgó-világbajnokság bírói közé. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség csütörtökön jelentette be annak a 36 játékvezetőnek, 69 játékvezető-asszisztensnek (partjelzőnek), illetve 24 videóelemzőnek a nevét, akik jelen lehetnek az év végi eseményen. Kovács mellett Mihai Artene és Vasile Marinescu lett a két kiválasztott partjelző.

A FIFA hivatalos közleménye idézi a nemzetközi szövetség bírói testületének elnökét, Pierluigi Collinát, aki szerint mint mindig, most is a „minőség” volt a döntő szempont a játékvezetők kiválasztásakor, a listán szereplő szakemberek pedig a legmagasabb színvonalat képviselik.

A Konferencia Liga fináléjára készülő Kovács 36 év után az első romániai játékvezető, akit a FIFA beválasztott a vb-keretébe. Legutóbb 1998-ban Nicolae Grigorescu vett részt romániai bíróként a labdarúgó-világbajnokságon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!