Történelmi focidöntőn fog bíráskodni Kovács István nagykárolyi játékvezető

2022. május 12. – 10:42

Történelmi focidöntőn fog bíráskodni Kovács István nagykárolyi játékvezető

Másolás

Vágólapra másolva

A nagykárolyi Kovács István vezeti majd az első alkalommal kiírt Európa-konferencialiga döntőjét – jelentette be a Román Labdarúgó-szövetség. Az AS Roma és a Feyenoord közötti finálét május 25-én rendezik a tiranai Kombëtare Arenában.

Kovács István 2010 óta nemzetközi játékvezető, és ez lesz az első nemzetközi kupadöntője pályafutása során – emlékeztet az nso.hu. A nagykárolyi születésű sportember 10 mérkőzést vezetett ebben az idényben. Legutóbb a Manchester City–Real Madrid BL-elődöntő első találkozóján működött közre, amelyet követően a nemzetközi közvélemény egyöntetűen dicsérte teljesítményét, és még az is felmerült, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét is ő kapja.

A kettős, román-magyar állampolgárságú szakember a román labdarúgó-szövetséget képviseli a FIFA játékvezetői keretében, és a magyar sportlap szerint jó esélye van arra, hogy ott legyen az év végi katari világbajnokságon.

Legutóbb magyarként a Kassai Viktor vezetett európai kupadöntőt: a két éve visszavonult játékvezető a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjében dirigálta a Barcelona–Manchester United (3–1) összecsapást.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!