Történelmi focidöntőn fog bíráskodni Kovács István nagykárolyi játékvezető

2022. május 12. – 10:42

Történelmi focidöntőn fog bíráskodni Kovács István nagykárolyi játékvezető

Másolás

Vágólapra másolva

A nagykárolyi Kovács István vezeti majd az első alkalommal kiírt Európa-konferencialiga döntőjét – jelentette be a Román Labdarúgó-szövetség. Az AS Roma és a Feyenoord közötti finálét május 25-én rendezik a tiranai Kombëtare Arenában.

Kovács István 2010 óta nemzetközi játékvezető, és ez lesz az első nemzetközi kupadöntője pályafutása során – emlékeztet az nso.hu. A nagykárolyi születésű sportember 10 mérkőzést vezetett ebben az idényben. Legutóbb a Manchester City–Real Madrid BL-elődöntő első találkozóján működött közre, amelyet követően a nemzetközi közvélemény egyöntetűen dicsérte teljesítményét, és még az is felmerült, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét is ő kapja.

A kettős, román-magyar állampolgárságú szakember a román labdarúgó-szövetséget képviseli a FIFA játékvezetői keretében, és a magyar sportlap szerint jó esélye van arra, hogy ott legyen az év végi katari világbajnokságon.

Legutóbb magyarként a Kassai Viktor vezetett európai kupadöntőt: a két éve visszavonult játékvezető a 2011-es Bajnokok Ligája döntőjében dirigálta a Barcelona–Manchester United (3–1) összecsapást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!