A Marosvásárhelyi Rádió idén sem bízta a véletlenre, ismét kitakarította a Maros partját

2022. május 15. – 19:10

A Marosvásárhelyi Rádió idén sem bízta a véletlenre, ismét kitakarította a Maros partját
Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Másolás

Vágólapra másolva

5 munkapont, 5 teherautó, 14 kajak, 1 motorcsónak, 350 önkéntes, 3 óra munka – sorolja a környezetvédelemért kifejtett munka adatsorát a Marosvásárhelyi Rádió. Az újságírók – partnereikkel és önkénteseikkel közösen – vasárnap ismét kitakarították a Maros folyó partját.

„A környezettudatosságra való nevelés régi vesszőparipája a Marosvásárhelyi Rádiónak. Környezetvédelmi kampányaink idén is folytatódnak” – írták hírükben.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Az elmúlt években a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai többszáz tonna szemetet gyűjtöttek össze a Maros vásárhelyi partszakaszain, de céljuk nem csupán a folyópart kitakarítása volt, hanem a probléma tudatosítása, a cselekvésre való ösztönzés és a környezettudatos életre való nevelés is.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

A tavaszi folyópart takarítás május 15-én 11 órakor kezdődött. Újdonság volt, hogy a szemétgyűjtés mellett egyéb oktató és szórakoztató programokat is szerveztek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt: újrahasznosítási workshopot, gyermekfoglalkozást és koncertet is szerveztek, valamint több száz zsíróskenyérrel jutalmazták meg az önkénteseket.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió
Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

Az 5 munkaponton ezúttal a Komp, a Május 1. strand mögötti rész (a töltésen), a nagyhíd alatt (az Egyesülés negyed oldalán), a Black Lord előtti parkolóban és az a remeteszegi temető körüli erdő szélén voltak kialakítva.

A Kompnál volt a Marosszéki Közösségi Alapítvány által szervezett Tekerj egy jó célért akció egyik ellenőrző pontja, ahol az érdeklődők kipróbálhatták a kajakozást, a SUP-ozást és a slackline-t is.

A Marosvásárhelyi Rádió partnerei: Ecolect Mures, Maros Megyei Barlangi és Hegyimentő szolgálat, Maros Megyei Rohammnető Szolgálat, Bioeel, Mures Runners, Outdoor Experience, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Maros Művészegyüttes, GoKart, Marosszéki Közösségi Alapítvány, DIVERS Egyesulet – Női Akadémia, Vibe, What`s in the box Production Marosvásárhely, Marosszentgyörgy és Marosszentkirály önkormányzata, Maros Megyei Tanács.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!