Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal

2022. május 13. – 11:12

frissítve

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal
Fotó: WRS Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő WRS Llámame című dalával – közölte az Agerpres.Andrei Ursu román énekes, dalszerző és táncos csütörtök este a második elődöntőben szerepelt, amelyből Belgium, Csehország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Finnország, Észtország, Ausztrália, Svédország és Szerbia képviselői jutottak még tovább a telefonos és online szavazás eredményeként.

A szombati fináléban színpadra lépnek még az első elődöntőből továbbjutott énekesek Svájc, Örményország, Izland, Litvánia, Portugália, Norvégia, Görögország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és Hollandia képviseletében, továbbá az automatikusan döntőbe jutó öt országot – Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia – képviselő versenyzők.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az olaszországi Torinóban tartják, szlogenje The sound of beauty. A döntőt szombat este rendezik, a TVR 1 és a TVR Internaţional élőben közvetíti 22 órától.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!