Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal

2022. május 13. – 10:12

frissítve

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő dal
Fotó: WRS Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe a Romániát képviselő WRS Llámame című dalával – közölte az Agerpres.Andrei Ursu román énekes, dalszerző és táncos csütörtök este a második elődöntőben szerepelt, amelyből Belgium, Csehország, Azerbajdzsán, Lengyelország, Finnország, Észtország, Ausztrália, Svédország és Szerbia képviselői jutottak még tovább a telefonos és online szavazás eredményeként.

A szombati fináléban színpadra lépnek még az első elődöntőből továbbjutott énekesek Svájc, Örményország, Izland, Litvánia, Portugália, Norvégia, Görögország, Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és Hollandia képviseletében, továbbá az automatikusan döntőbe jutó öt országot – Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia – képviselő versenyzők.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált az olaszországi Torinóban tartják, szlogenje The sound of beauty. A döntőt szombat este rendezik, a TVR 1 és a TVR Internaţional élőben közvetíti 22 órától.

Az Eurovíziós Dalfesztivált az európai közszolgálati televíziók szövetsége, a European Broadcasting Union szervezi. Az első dalversenyt 1956-ban tartották a svájci Luganóban. Románia 1993 óta vesz részt a megmérettetésen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!