Nem tudni, valóban oroszlán sétált-e Târgoviştén, mindenesetre felhagytak a keresésével

2022. május 12. – 22:12

Nem tudni, valóban oroszlán sétált-e Târgoviştén, mindenesetre felhagytak a keresésével
Fotó: a Dâmboviţa megyei csendőrség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Felhagytak az oroszlán keresésével Târgoviştén, de a csendőrök és rendőrök továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, ahol a vadállatot látták.

A Dâmboviţa megyei csendőrség egy csütörtök esti Facebook-bejegyzésben közölte, hogy több mint hat órán át tartó keresés után, 17 óra 20 perckor felhagytak az oroszlán felkutatásával, de a csendőrökből és rendőrökből álló vegyes csapatok továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, ahonnan az állat jelenlétét jelezték, hogy feltűnése esetén közbelépjenek.

Az Agerpres beszámolója szerint a keresőakcióban a rendőrök és csendőrök mellett katonai tűzoltók, helyi rendőrök, a vadászok és sporthorgászok megyei egyesületének képviselői, valamint az állategészségügyi hatóság illetékesei is részt vettek. Emellett vadászkutyákat és drónokat is bevetettek – közölte a csendőrség.

Csütörtökön 10 óra 52 perckor egy helybéli férfi jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy oroszlánt látott Târgovişte Priseaca nevű negyedében. 11 óra 34 perckor újabb bejelentés érkezett, miszerint az előző helyszín közelében, a Romlux térségében is látták a vadállatot. Mindkét helyszín a város kijáratánál található.

A nap folyamán a hírtelevíziók több helyi lakost is megszólaltattak, akik szentül állították, hogy a nap folyamán láttak egy oroszlánt a város utcáin. A helyi állatkert közölte, hogy a vad nem tőlük szabadult ki.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!