Nem tudni, valóban oroszlán sétált-e Târgoviştén, mindenesetre felhagytak a keresésével

2022. május 12. – 22:12

Nem tudni, valóban oroszlán sétált-e Târgoviştén, mindenesetre felhagytak a keresésével
Fotó: a Dâmboviţa megyei csendőrség Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Felhagytak az oroszlán keresésével Târgoviştén, de a csendőrök és rendőrök továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, ahol a vadállatot látták.

A Dâmboviţa megyei csendőrség egy csütörtök esti Facebook-bejegyzésben közölte, hogy több mint hat órán át tartó keresés után, 17 óra 20 perckor felhagytak az oroszlán felkutatásával, de a csendőrökből és rendőrökből álló vegyes csapatok továbbra is megfigyelés alatt tartják a környéket, ahonnan az állat jelenlétét jelezték, hogy feltűnése esetén közbelépjenek.

Az Agerpres beszámolója szerint a keresőakcióban a rendőrök és csendőrök mellett katonai tűzoltók, helyi rendőrök, a vadászok és sporthorgászok megyei egyesületének képviselői, valamint az állategészségügyi hatóság illetékesei is részt vettek. Emellett vadászkutyákat és drónokat is bevetettek – közölte a csendőrség.

Csütörtökön 10 óra 52 perckor egy helybéli férfi jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy oroszlánt látott Târgovişte Priseaca nevű negyedében. 11 óra 34 perckor újabb bejelentés érkezett, miszerint az előző helyszín közelében, a Romlux térségében is látták a vadállatot. Mindkét helyszín a város kijáratánál található.

A nap folyamán a hírtelevíziók több helyi lakost is megszólaltattak, akik szentül állították, hogy a nap folyamán láttak egy oroszlánt a város utcáin. A helyi állatkert közölte, hogy a vad nem tőlük szabadult ki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!