Riasztotta a lakókat a katasztrófavédelem: egy oroszlán sétálgat Târgoviște utcáin

2022. május 12. – 11:50

Riasztotta a lakókat a katasztrófavédelem: egy oroszlán sétálgat Târgoviște utcáin
Fotó: zootargoviste.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Arra figyelmeztette csütörtökön a Ro-Alert riasztás rendszeren keresztül a Dâmbovița megyei katasztrófavédelmi felügyelőség Târgoviște lakóit, hogy egy oroszlán sétálgat a város utcáin.

Forrás: Digi24
Forrás: Digi24

A Digi24 beszámolója szerint a vadállatot a megyeszékhely egyik lakónegyedében, egy benzinkút közelében látták. A katasztrófavédelem (ISU) arra kérte a valamivel 11 óra előtt szétküldött figyelmeztető üzenetében a környék lakóit, hogy maradjanak otthon, ne közelítsék meg az oroszlánt, és ne próbáljanak fotózkodni vele.

Fél 12 körül az ISU egy újabb figyelmeztető üzenetet küldött a városlakóknak. E szerint az oroszlánt legutoljára az előző helyszínhez viszonylag közel, a város egyik kijáratánál látták. Elsőként egyébként egy járókelő jelezte a vadállat jelenlétét a hatóságoknak a 112-es segélyhívó számon.

Frissítés:

A városban sétáló oroszlán nem a târgoviștei állatkertből szabadult ki. A létesítmény igazgatója, lorina Pârvulescu az Agerpresnek elmondta: két hím és két nőstény oroszlánt gondoznak, és mind a négy vadállat a ketrecében van.

Egy helyi hírportál beszámolója szerint a csendőrség és a rendőrség nagy erőkkel keresi az oroszlánt. Ha megtalálják, kábító lövedékkel ártalmatlanítják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!