Riasztotta a lakókat a katasztrófavédelem: egy oroszlán sétálgat Târgoviște utcáin

2022. május 12. – 11:50

Riasztotta a lakókat a katasztrófavédelem: egy oroszlán sétálgat Târgoviște utcáin
Fotó: zootargoviste.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Arra figyelmeztette csütörtökön a Ro-Alert riasztás rendszeren keresztül a Dâmbovița megyei katasztrófavédelmi felügyelőség Târgoviște lakóit, hogy egy oroszlán sétálgat a város utcáin.

Forrás: Digi24
Forrás: Digi24

A Digi24 beszámolója szerint a vadállatot a megyeszékhely egyik lakónegyedében, egy benzinkút közelében látták. A katasztrófavédelem (ISU) arra kérte a valamivel 11 óra előtt szétküldött figyelmeztető üzenetében a környék lakóit, hogy maradjanak otthon, ne közelítsék meg az oroszlánt, és ne próbáljanak fotózkodni vele.

Fél 12 körül az ISU egy újabb figyelmeztető üzenetet küldött a városlakóknak. E szerint az oroszlánt legutoljára az előző helyszínhez viszonylag közel, a város egyik kijáratánál látták. Elsőként egyébként egy járókelő jelezte a vadállat jelenlétét a hatóságoknak a 112-es segélyhívó számon.

Frissítés:

A városban sétáló oroszlán nem a târgoviștei állatkertből szabadult ki. A létesítmény igazgatója, lorina Pârvulescu az Agerpresnek elmondta: két hím és két nőstény oroszlánt gondoznak, és mind a négy vadállat a ketrecében van.

Egy helyi hírportál beszámolója szerint a csendőrség és a rendőrség nagy erőkkel keresi az oroszlánt. Ha megtalálják, kábító lövedékkel ártalmatlanítják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!