Teljes az Electric Castle zenei kínálata

2022. május 11. – 11:40

Teljes az Electric Castle zenei kínálata
Forrás: EC

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 300 fellépővel, 10 színpadon, 100 óra élő zenével várja az Electric Castle (EC) nyolcadik kiadása a fesztiválozókat július 13. és17. között, a Kolozsvártól 30 km-re található bonchidai Bánffy-kastélyban. A zenei fesztiválra több mint 250 ezer embert várnak.

A fesztivál szervezői azt ígérik, hogy az előző években megszokott változatos zenei kínálat idén is jelen lesz: rock, metal, pop, indie, hip-hop, electro vagy trap stílusokból lehet majd választani. A 24 külföldi országból érkező zenei előadók mellett, mint a Twenty One Pilots, Deftones, Gorillaz, Moderat, Editors, hazai fellépők is színpadra lépnek.

Május 20-tól a bérletek és egynapos jegyek ára drágulni fog. A szervezők azt javasolják mindenkinek, hogy a lehető leghamarabb foglaljanak szállást a rendezvény idejére, a kempingben és a fesztivál közelében lévő lehetőségek már korlátozottak.

Az Electric Castle utolsó, azaz végleges zenei plakátja:

Forrás: Electric Castle
Forrás: Electric Castle

Edmond Lenarth, az EC fellépőkért felelős szervezője szerint a sokszínűségre építettek, illetve arra, hogy új neveket is behozzanak. A nagyszínpadon fellép a Zdob și Zdub, Vița de Vie, Coma, Subcarpați és Delia, miközben byron, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Dor de Duh, om la lună és a The Mono Jacks a hangárban, azaz az alternatív zenei színpadon lesznek láthatók. A hátsó udvaron az új nevek között szerepel: Catalina Cara, Balkan Taksim, Simion Bogdan Mihai & Lutarii de silks.

A fesztivál programja már elérhető az EC oldalán.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!