Teljes az Electric Castle zenei kínálata

2022. május 11. – 11:40

Teljes az Electric Castle zenei kínálata
Forrás: EC

Másolás

Vágólapra másolva

Közel 300 fellépővel, 10 színpadon, 100 óra élő zenével várja az Electric Castle (EC) nyolcadik kiadása a fesztiválozókat július 13. és17. között, a Kolozsvártól 30 km-re található bonchidai Bánffy-kastélyban. A zenei fesztiválra több mint 250 ezer embert várnak.

A fesztivál szervezői azt ígérik, hogy az előző években megszokott változatos zenei kínálat idén is jelen lesz: rock, metal, pop, indie, hip-hop, electro vagy trap stílusokból lehet majd választani. A 24 külföldi országból érkező zenei előadók mellett, mint a Twenty One Pilots, Deftones, Gorillaz, Moderat, Editors, hazai fellépők is színpadra lépnek.

Május 20-tól a bérletek és egynapos jegyek ára drágulni fog. A szervezők azt javasolják mindenkinek, hogy a lehető leghamarabb foglaljanak szállást a rendezvény idejére, a kempingben és a fesztivál közelében lévő lehetőségek már korlátozottak.

Az Electric Castle utolsó, azaz végleges zenei plakátja:

Forrás: Electric Castle
Forrás: Electric Castle

Edmond Lenarth, az EC fellépőkért felelős szervezője szerint a sokszínűségre építettek, illetve arra, hogy új neveket is behozzanak. A nagyszínpadon fellép a Zdob și Zdub, Vița de Vie, Coma, Subcarpați és Delia, miközben byron, Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Dor de Duh, om la lună és a The Mono Jacks a hangárban, azaz az alternatív zenei színpadon lesznek láthatók. A hátsó udvaron az új nevek között szerepel: Catalina Cara, Balkan Taksim, Simion Bogdan Mihai & Lutarii de silks.

A fesztivál programja már elérhető az EC oldalán.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!