Két év kihagyás után ismét megrendezik a feketetói vásárt

2022. május 4. – 14:26

frissítve

Két év kihagyás után ismét megrendezik a feketetói vásárt
A régiségkereskedők és a gyűjtők közkedvelt helyszíne a feketetói vásár – Fotó: Gál László

Másolás

Vágólapra másolva

Idén mindkét alkalommal megrendezik a feketetói kirakodóvásárt – adta hírül az érdeklődőknek a település polgármesteri hivatala a Facebook-oldalán. A több évszázados múltú vásárt hagyományosan október második hetében tartják a Sebeskörös által kettészelt több mint tízhektáros területen, azonban a régiségkereskedők által is közkedvelt piacnak van egy másik időpontja is, a nyár eleji, amit ebben az évben június 6. és 12. között fognak megtartani. A vásár a romániai, magyarországi, csehországi, ausztriai és németországi régiséggyűjtők fontos beszerzőhelye, de a régiségek mellett szinte bármit meg lehet találni az alkalmi eladók kínálatában.

Az elmúlt két évben egyetlen kiadását sem tartották meg a közkedvelt vásárnak a járványügyi korlátozások miatt, épp ezért elképzelhető, hogy már a júniusi alkalomra is már több ezren kilátogatnak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!