Két év kihagyás után ismét megrendezik a feketetói vásárt

2022. május 4. – 14:26

frissítve

Két év kihagyás után ismét megrendezik a feketetói vásárt
A régiségkereskedők és a gyűjtők közkedvelt helyszíne a feketetói vásár – Fotó: Gál László

Másolás

Vágólapra másolva

Idén mindkét alkalommal megrendezik a feketetói kirakodóvásárt – adta hírül az érdeklődőknek a település polgármesteri hivatala a Facebook-oldalán. A több évszázados múltú vásárt hagyományosan október második hetében tartják a Sebeskörös által kettészelt több mint tízhektáros területen, azonban a régiségkereskedők által is közkedvelt piacnak van egy másik időpontja is, a nyár eleji, amit ebben az évben június 6. és 12. között fognak megtartani. A vásár a romániai, magyarországi, csehországi, ausztriai és németországi régiséggyűjtők fontos beszerzőhelye, de a régiségek mellett szinte bármit meg lehet találni az alkalmi eladók kínálatában.

Az elmúlt két évben egyetlen kiadását sem tartották meg a közkedvelt vásárnak a járványügyi korlátozások miatt, épp ezért elképzelhető, hogy már a júniusi alkalomra is már több ezren kilátogatnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!