A kedvező kempingárakkal is próbálják Romániába csalogatni a turistákat

2022. április 27. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak, akik már útnak is indultak, a tavaszi vakációs napok alkalmával is útra kelnek a kempingező turisták. A camping.info felmérte, hogy milyen árak vannak Romániában, és melyek a legkedveltebb célpontok.

A romániai kempingeknek ha nem is a legalacsonyabbak a szállásárai Európában, mindenképpen nagyon kedvezményesek – derül ki az erre szakosodott weboldal elemzéséből, amelyet a G4media idéz. A romániai célállomások közül a legnépszerűbbek a Rozsnyói-szorosban található kempingek, de Törcsvár környékén is keresettek a szálláshelyek, illetve a máramarosi helyszínek is közkedveltek.

Ami a szállásdíjakat illeti, két felnőtt Európában átlagosan 12,85 és 37,22 euró közötti összeget fizetnek egy éjszakai szállásért, beleértve a parkolást, a villanyáramot és a helyi adókat a főszezonban. Romániában az átlagár 15,42 euró.

A legmagasabb árat Svájcban kell kifizetniük a kempingező turistáknak, itt mintegy 37,22 euróba kerül egy éjszaka. A legalacsonyabb árak Albániában vannak (12,85 euró).

Érdekes módon az európai kempingezők által legkeresettebb országai között épp azok vannak, ahol a legtöbbet kell fizetni: a már említett Svájcon kívül Olaszországról, Horvátországról, Spanyolország és Ausztriáról van szó.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!