A kedvező kempingárakkal is próbálják Romániába csalogatni a turistákat

2022. április 27. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Vannak, akik már útnak is indultak, a tavaszi vakációs napok alkalmával is útra kelnek a kempingező turisták. A camping.info felmérte, hogy milyen árak vannak Romániában, és melyek a legkedveltebb célpontok.

A romániai kempingeknek ha nem is a legalacsonyabbak a szállásárai Európában, mindenképpen nagyon kedvezményesek – derül ki az erre szakosodott weboldal elemzéséből, amelyet a G4media idéz. A romániai célállomások közül a legnépszerűbbek a Rozsnyói-szorosban található kempingek, de Törcsvár környékén is keresettek a szálláshelyek, illetve a máramarosi helyszínek is közkedveltek.

Ami a szállásdíjakat illeti, két felnőtt Európában átlagosan 12,85 és 37,22 euró közötti összeget fizetnek egy éjszakai szállásért, beleértve a parkolást, a villanyáramot és a helyi adókat a főszezonban. Romániában az átlagár 15,42 euró.

A legmagasabb árat Svájcban kell kifizetniük a kempingező turistáknak, itt mintegy 37,22 euróba kerül egy éjszaka. A legalacsonyabb árak Albániában vannak (12,85 euró).

Érdekes módon az európai kempingezők által legkeresettebb országai között épp azok vannak, ahol a legtöbbet kell fizetni: a már említett Svájcon kívül Olaszországról, Horvátországról, Spanyolország és Ausztriáról van szó.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!