Havat, esőt és alacsony hőmérsékletet jelentettek a meteorológusok

2022. április 16. – 14:36

frissítve

Havat, esőt és alacsony hőmérsékletet jelentettek a meteorológusok
Forrás: MSN időjárásjelentés képernyőképe

Másolás

Vágólapra másolva

Kolozsváron a tegnapi napsütötte naphoz képest szombaton már javában zuhog az eső. Ezzel azonban Közép-Erdély és Partium sincs másképp Nagybánya, Szucsáva, Déva és Temesvár környékén is zivatar és záport mutat az időjárásjelentés.

Bár az eső hamarosan eláll és az esőfellegek tovább haladnak Bákó irányába, a meteorológusok előrejelzése szerint hétfő reggelig az ország egész területén: esőre, havazásra és a mostani 15 °C fok környéki hőmérséklethez képest is hidegebb időre lehet számítani – írja a Digi24. Kolozs, Maros és Beszterce-Naszód megyére sárga jelzést adtak ki.

Megnyugtató lehet, hogy havazás inkább csak a hegyekben várható, ahol ebből kifolyólag új réteg is lerakódik. A jelentés alapján esőre mindenhol, de főleg az ország déli és délkeleti részén lehet számítani. A széljárás átmenetileg intenzívebbé válhat, 45-60 km/h közötti széllökést jeleztek előre. A hegygerinceken a széllökések meghaladhatják a 65-70 km/h-t.

Jövő hét elején az időjárás továbbra hideg lehet, és havazhat is, különösen a hegyekben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!