Jó hír a filmkedvelőknek, csütörtöktől rendszeresen vetítenek a Csíki Moziban

2022. április 13. – 19:05

Jó hír a filmkedvelőknek, csütörtöktől rendszeresen vetítenek a Csíki Moziban

Másolás

Vágólapra másolva

Új reneszánszát éli a csíkszeredai filmvilág, a Csíki Moziban ezentúl heti négy alkalommal vetítik a jobbnál jobb filmeket.

Az eddig csak filmfesztiváloknak, ideiglenes filmvetítéseknek, illetve kulturális és zenei eseményeknek helyet adó Csíki Moziban, ezentúl heti négy alkalommal nézhetnek filmeket az érdeklődők. A csíkszeredaiak csütörtöktől egészen vasárnapig játékfilmeket, blockbustereket, rajzfilmeket és különböző kultikus filmeket láthatnak – adta hírül a Hargita Népe.

A helyi lap közlése szerint Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, román és a magyar filmeket egyaránt vetíteni fognak. Ugyanakkor a Csíki Mozi rendszeres filmvetítése nem befolyásolja a kulturális események megszervezését: koncerteknek, irodalmi estek, színházi előadások továbbra is lesznek. A nyári időszak pedig a mozi szempontjából próbaidőszak lesz.

Az önkormányzat még múlt év júniusában adta át a mozi ügykezelését a város átadja a Pro Cultura Siculi Fejlesztési Egyesületnek. Antal Sándor, a mozi tevékenységének koordinátora azt mondta, nagy filmeket este nyolctól vetítenek, szombat és vasárnap délután öttől a családbarátabb rajzfilmekre fókuszálnak. Illetve, a diákokra is odafigyelnek, nekik megfilmesített kötelező házi olvasmányokat is vetítenek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!