Jó hír a filmkedvelőknek, csütörtöktől rendszeresen vetítenek a Csíki Moziban

2022. április 13. – 19:05

Jó hír a filmkedvelőknek, csütörtöktől rendszeresen vetítenek a Csíki Moziban

Másolás

Vágólapra másolva

Új reneszánszát éli a csíkszeredai filmvilág, a Csíki Moziban ezentúl heti négy alkalommal vetítik a jobbnál jobb filmeket.

Az eddig csak filmfesztiváloknak, ideiglenes filmvetítéseknek, illetve kulturális és zenei eseményeknek helyet adó Csíki Moziban, ezentúl heti négy alkalommal nézhetnek filmeket az érdeklődők. A csíkszeredaiak csütörtöktől egészen vasárnapig játékfilmeket, blockbustereket, rajzfilmeket és különböző kultikus filmeket láthatnak – adta hírül a Hargita Népe.

A helyi lap közlése szerint Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, román és a magyar filmeket egyaránt vetíteni fognak. Ugyanakkor a Csíki Mozi rendszeres filmvetítése nem befolyásolja a kulturális események megszervezését: koncerteknek, irodalmi estek, színházi előadások továbbra is lesznek. A nyári időszak pedig a mozi szempontjából próbaidőszak lesz.

Az önkormányzat még múlt év júniusában adta át a mozi ügykezelését a város átadja a Pro Cultura Siculi Fejlesztési Egyesületnek. Antal Sándor, a mozi tevékenységének koordinátora azt mondta, nagy filmeket este nyolctól vetítenek, szombat és vasárnap délután öttől a családbarátabb rajzfilmekre fókuszálnak. Illetve, a diákokra is odafigyelnek, nekik megfilmesített kötelező házi olvasmányokat is vetítenek.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!