Ingyenes boltot nyitottak az ukrán menekültek számára Aradon

2022. március 31. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kreatív ötlettel próbálnak az ukrán menekültek segítségére sietni az aradi önkéntesek: ingyenes boltot nyitottak számukra. A betérők szabadon válogathatnak a felkínált termékekből.

Az ukrán menekültek számára ruhát, élelmiszert és játékokat kínáló ingyenes bolt megnyitásáról közleményben tájékoztatták a sajtót, annak céljából, hogy minél több Aradon tartózkodó ukrán menekült tudomást szerezhessen róla. A G4Media a közleményből idéz.

„Amikor az első háború elől menekülő csoportok megérkeztek, tél volt és hideg. Mindannyian reméltük, hogy ez a kegyetlen konfliktus minél hamarabb véget ér. Most azonban beköszöntött a tavasz, és az aradi menekülteknek egyre nagyobb szükségük van megfelelő ruházatra és lábbelire. Önkéntesek segítségével létrehoztunk egy ideiglenes boltot, amelyet az aradi polgárok adományaiból töltöttünk fel olyan hasznos cikkekkel, amelyeknek hasznát vehetik ebben a periódusban a városunkban tartózkodó menekült családok. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki felkarolta a kezdeményezést” – olvasható az önkéntesek közleményében, akik arra kérik az adományozókat, hogy gondosan válogassák meg a felajánlott ruhadarabokat, lábbelit.

Az önkéntesek felhívják azoknak az aradiaknak a figyelmét, akik menekült családokat fogadnak vagy ismernek, hogy irányítsák őket a boltba, ahol ingyenesen kínálnak gyermek- és felnőttruhákat és cipőket, valamint játékokat, higiéniai termékeket, édességeket vagy tartós élelmiszereket.

Az aradi egyesület önkénteseinek nem ez az első akciójuk, amely a háború által sújtott ukrán lakosság megsegítését célozza. A háború kitörése után az egyesület azonnal részt vett az adományok összegyűjtésében és az ukrán határra szállításában, hogy ott szétosszák a menekültek között. Több élelmiszer- és egyéb áruszállítmányt is vittek Ukrajnába, például Csernyivcibe.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!