Ingyenes boltot nyitottak az ukrán menekültek számára Aradon

2022. március 31. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kreatív ötlettel próbálnak az ukrán menekültek segítségére sietni az aradi önkéntesek: ingyenes boltot nyitottak számukra. A betérők szabadon válogathatnak a felkínált termékekből.

Az ukrán menekültek számára ruhát, élelmiszert és játékokat kínáló ingyenes bolt megnyitásáról közleményben tájékoztatták a sajtót, annak céljából, hogy minél több Aradon tartózkodó ukrán menekült tudomást szerezhessen róla. A G4Media a közleményből idéz.

„Amikor az első háború elől menekülő csoportok megérkeztek, tél volt és hideg. Mindannyian reméltük, hogy ez a kegyetlen konfliktus minél hamarabb véget ér. Most azonban beköszöntött a tavasz, és az aradi menekülteknek egyre nagyobb szükségük van megfelelő ruházatra és lábbelire. Önkéntesek segítségével létrehoztunk egy ideiglenes boltot, amelyet az aradi polgárok adományaiból töltöttünk fel olyan hasznos cikkekkel, amelyeknek hasznát vehetik ebben a periódusban a városunkban tartózkodó menekült családok. Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki felkarolta a kezdeményezést” – olvasható az önkéntesek közleményében, akik arra kérik az adományozókat, hogy gondosan válogassák meg a felajánlott ruhadarabokat, lábbelit.

Az önkéntesek felhívják azoknak az aradiaknak a figyelmét, akik menekült családokat fogadnak vagy ismernek, hogy irányítsák őket a boltba, ahol ingyenesen kínálnak gyermek- és felnőttruhákat és cipőket, valamint játékokat, higiéniai termékeket, édességeket vagy tartós élelmiszereket.

Az aradi egyesület önkénteseinek nem ez az első akciójuk, amely a háború által sújtott ukrán lakosság megsegítését célozza. A háború kitörése után az egyesület azonnal részt vett az adományok összegyűjtésében és az ukrán határra szállításában, hogy ott szétosszák a menekültek között. Több élelmiszer- és egyéb áruszállítmányt is vittek Ukrajnába, például Csernyivcibe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!