Oroszország

RSS

Feltámasztották a Moszkvics autómárkát, évi 100 ezer példány a cél

A megszokott tagadás és terelés ellenére egyértelmű, hogy az oroszok nem saját fejlesztésű autót kezdtek gyártani a Renault-tól egy rubelért átvett üzemben, és ezzel ismét a kínaiak járhatnak jól.

Vincze Loránt: Az Oroszország elleni jelentést megszavaztam, a Magyarország ellenit nem

Az RMDSZ és a Fidesz homlokegyenest ellenkező álláspontot képviselnek az orosz háború kérdésében, de ez nem befolyásolja szoros kapcsolatukat.

Reflektorfénybe lépett Putyin szakácsa, aki a börtönből indulva lett hadúr

Az orosz elnök iránti lojalitását egyelőre senki nem vonja kétségbe, de látványosan megerősödve szürke eminenciásból az ultrapatrióta vonalat képviselő elnökaspiráns is lehet Jevgenyij Prigozsinból. Vagy ugyanígy el is tűnhet. Bemutatjuk a netes trollhadsereg és a Wagner zsoldoscsoport mögött álló oligarchát, aki az elmúlt hetekben egy kalapáccsal kivégzett volt zsoldost árulónak minősített, és arról is beszélt, hogy beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba.

A COP27-es orosz delegáció tagjai között szankciókkal sújtott orosz oligarchákat fedezett fel a nemzetközi sajtó

A Gazprom gázipari óriás hat küldöttet küldött a tárgyalásokra, a Sberbank ügyvezető igazgatója mellett. Mindkettőre amerikai és uniós szankciók vonatkoznak. A Lukoil, a Severstal bányavállalat és a Magnyitogorszki Vas- és Acélművek képviselői is részt vesznek a tárgyalásokon, amelyek mindegyike amerikai szankciók hatálya alatt áll.

Az EU-ban nem fogadják el a megszállt ukrán területeken kiállított orosz útleveleket

Az orosz sajtó védeni kezdte Putyint a kritikáktól. Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Ukrajna hajlandó tárgyalni Oroszországgal, amint leváltják Putyint

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Rettegett Ivanovna orosz cárnő jégpalotája, amit azért építtetett, hogy megbüntessen egy férfit

Anna Ivanovna 1730 körül került hatalomra. A befolyásos arisztokraták naivan azt gondolták, hogy egy férj nélküli, fiatal hercegnőt könnyű lesz irányítani. Hát nem így volt; Anna cárnő az egyik legkegyetlenebb uralkodóként írta be magát az orosz történelembe.

A szankcióellenes Ladával száguld hátramenetben az orosz autóipar

„Ez az autó brutális, szinte minden technológia hiányzik belőle” – nemcsak a propagandisták és politikai szereplők, de a szankciókkal letaglózott autóipar kulcsfigurái is tanulják a varázsnyelvet, amelyen kevésbé fáj kimondani, hogy nyugati technológia nélkül csak nagyon buta orosz autókat lehet gyártani.

Mail on Sunday: Orosz hekkerek törhették fel Liz Truss telefonját

A brit kormány még a nyáron felfedezte a hekkelést, ám eltitkolták.

Magyarország orosz befolyásoltságáról vitázott az Európai Parlament

Vitát tartott az Európai Parlament Külügyi Bizottsága arról, hogy Magyarország és Spanyolország mennyire ad utat az orosz dezinformációnak az Európai Unión belül.

Sokan áram, fűtés és víz nélkül: pokoli téllel néz szembe az ukrán lakosság

Az utóbbi hetekben az orosz hadsereg nyíltan célozta légicsapásokkal az ukrán polgári és energetikai infrastruktúrát. Ezek a támadások a katonai helyzeten nem valószínű, hogy változtatnának, az ukrán lakosságot viszont szörnyű helyzetbe hozhatják a közelgő tél előtt.

Vasile Dîncu, a védelmi miniszter, aki „elvérzett” a békéért való küzdelemben

A Szociáldemokrata Párt szürke eminenciásának számító Dîncuról kiderült, hogy a külpolitikai érzéke és a diplomáciai készsége a finomhangolásokra nagyjából olyan fejlett, mint az elefánt ügyeskedése a porcelánboltban, állítja az Adevărul.

Az ukrán menekültügyi kérdésben nem tudott felszólalni Románia az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén, a külügyminisztérium tiltakozott

A döntést a tanács elnökségét éppen betöltő Gabon képviselője hozta meg, diplomáciai források szerint az afrikai ország orosz befolyás alatt áll.

Magyar szerkesztőt keres az orosz propagandamédia, Macron kettős mércével vádolja az USA-t

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Putyin a Kreml teljes szövetségi rendszerét tette kockára Ukrajnában

A Kreml által Ukrajna ellen indított háború orosz katonai veszteségei miatt maradék posztszovjet szövetségeseinek megőrzése is fejtörést okoz Moszkvának. A keleti vezető államok után már kisebb súlyú partnerei is kritizálják Putyint, aminek csak az egyik látványos jele volt, ahogy a tádzsik elnök a hétvégén beolvasott neki.

Arra ügyelnek, hogy Putyint ne kritizálják, de a hadsereg vezetése már szabad préda az orosz állami médiában

Az ukrán hadszíntéren elszenvedett egymást követő veszteségek hatására a katonai bloggerektől kezdve az edzett propagandistákig felerősödtek a kritikus hangok az orosz információs térben. A két kulcsgondolat: felelősségre vonás és eszkaláció, de véletlenül sem az invázió megkérdőjelezése. Ennek is szólhatott a krími híd elleni robbantás után Putyin rakétacsapás-sorozata a civil infrastruktúra ellen.

Már több mint ötmillióan látták arról a videót, ahogy a tádzsik elnök számonkéri Putyint

Emomali Rahmon kikérte magának, hogy a volt szovjet tagköztársaságok nem kapják meg a kellő tiszteletet Oroszországtól.

NATO-főtitkár: ha Oroszország atomfegyvert használ, a Nyugat válaszolni fog

Stoltenberg elmondta azt is, hogy „rendkívül távoliak” az olyan a körülmények, amelyek során a katonai szövetségnek nukleáris fegyverekhez kellene nyúlnia.

Az ENSZ elítélte Oroszországot az ukrajnai régiók egyoldalú elcsatolása miatt

Az ukrajnai háború kezdete óta most gyűlt össze a legtöbb szavazat ebben a kérdésben.

Szivárog a Barátság kőolajvezeték lengyel ága, de nem szabotázs miatt

Varsó szerint nincs nyoma szándékos károkozásnak, véletlen károsodás történt.

Védelmi miniszter: nőtt az orosz befolyás Romániában, de még mindig jobb a helyzet nálunk, mint a környező országokban

Vasile Dîncu szerint Romániában sokkal alacsonyabb az Oroszország iránti szimpátia szintje, mint a régió más országaiban.

Belarusz emberjogi aktivista és orosz, ukrán civil szervezetek megosztva kapták a Nobel-békedíjat

Az emberi jogokért felszólaló belarusz Alesz Bjaljackijnak, az orosz Memorial és az ukrán Centre for Civil Liberty szervezeteknek ítélték oda az elismerést. A Nobel-bizottság elnöke szerint nem Putyinnak akartak üzenni.

Az ukrán megyék elcsatolása miatt újabb nyugati szankciókat kap a nyakába Oroszország

Az Egyesült Államok mellett az EU és Nagy-Britannia is gazdasági választ ad a négy ukrán régió orosz annektálására.