Háború

RSS

Novák Kijevben: Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta

Vasárnap Kárpátaljára is ellátogat a köztársasági elnök. Magyarország 10 ezer tonna gabonával száll be Ukrajna gabonaprojektjébe.

Ukrajna hajlandó tárgyalni Oroszországgal, amint leváltják Putyint

Hírfolyamunk az orosz-ukrán háborúról.

Az orosz katonák azt kérték, bocsássunk meg nekik

Bejártuk a frissen felszabadított ukrajnai településeket, ahol a helyiek nem tudják, mihez kezdjenek: ugyan az orosz hadsereg kivonult, de sok helyen nincs áram, nincs gáz és nincs munkalehetőség. Ragaszkodó macskák, térerőt kereső lakók és harcba induló katonák: videóriport Északkelet-Ukrajnából, ami fél évig volt az oroszok fennhatósága alatt.

„Pusztítottak és örömüket lelték benne”

A nemrég felszabadított kelet-ukrajnai településeken áthaladva értünk Kamjankába, ahol még a korábban látottaknál is félelmetesebb pusztítást hagytak az oroszok maguk után. A lakók elkezdtek visszaköltözni, de fogalmuk sincs, mihez fognak kezdeni a faluban, ahol mindenük odaveszett. A Telex tudósítói meghalt szeretteik sírját kereső, és az orosz haderők rombolásában mindenüket elvesztett helyiekkel is találkoztak a szó szerint földig rombolt faluban.

Ez maradt hátra: megsemmisült otthonok, porig rombolt gazdaságok, elaknásított termőföldek

A szinte teljesen lerombolt, elnéptelenedett falvakban is megpróbálják az újrakezdést az orosz megszállóktól visszaszerzett ukrajnai területeken. Azonban az aknaveszély még sokáig megmarad akkor is, ha befejeződik a háború, amelynek még nem is látszik a vége. Helyszíni riport Ukrajna északkeleti részéről.

Újabb ukrán siker: az oroszok kivonják csapataikat a stratégiai fontosságú Limanból

A hírt az orosz védelmi minisztérium jelentette be.

Kirill pátriárka arra biztatja az oroszokat Putyin mozgósítását követően, hogy ne féljenek a haláltól

„Ha életedet adod a hazádért, Istennel leszel!” – mondta az orosz ortodox egyház feje.

„A háború minden házba eljut” – tiltakozó megmozdulásokat szerveznek orosz aktivisták Putyin részleges mozgósítása miatt

A tüntetéseket a Veszna nevű szervezet kezdeményezi, míg a közösségi médiában orosz hozzászólók a parlamenti képviselőket és a Kreml urát küldenék a lövészárkokba.

Népszavazást kezdeményeznek az Oroszországgal való egyesülésről Luhanszk, Donyeck, Herszon és Zaporrizzsja oroszbarát vezetői

Az esetleges egyesülés fontos lehetőséget kínál Oroszország számára a háborús startégiáját illetően.

Szentpéterváron már hajléktalanokat is toboroznának, Ukrajna árammal segítene Németországnak függetlenedni

Hírfolyam a legfontosabb háborús történésekről.

Megint tüzérségi támadások voltak a zaporizzsjai atomerőműnél, amit jövő hét elején keresnének fel az ellenőrök

Oroszország blokkolja a nukleáris leszerelésről szóló szerződés tervezetét az ENSZ-ben. Hírfolyamunk az orosz–ukrán háborúról.

Putyin elmondta, mit gondol az atomháborúról, az USA szerint az oroszok újra megpróbálkoznak Harkiv ostromával

Hírfolyamunk az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború legfontosabb történéseiről.

Előrenyomultak az oroszok a Donbaszban, és tovább manővereznek a gázcsapokkal is

A Kreml propagandistái pedig egyetértően bólogattak Orbán Viktor tusványosi beszédére. A háború 154. napját közvetítjük.

Oroszország szerdától még kevesebb gázt ad Európának, hajnalban több ukrán várost is orosz rakétacsapás ért

Odesszát a gabonaexportról szóló megállapodás ellenére is folyamatosan támadják, Mikolajivban a kikötőt, Harkivban pedig lakónegyedet találtak el a rakéták. Percről percre az orosz–ukrán háború hírei.

Orbán orosz propagandát hirdet az ukrán külügyi szóvivő szerint

Európa nem a szankciók, hanem az orosz hibrid háború miatt van gazdasági válságban – állítja Oleg Nikolenko.

Orbán Viktor kimondta a kulcsszavát: kimaradni

A nyugat már poszt-nyugat, szellemi értelemben mi vagyunk az új nyugat. A nyugati bolondériának soha nem lesz itt többsége. Mi nem vagyunk kevert fajúak. Valójában 2030-ra gyúrunk. Öt pontban tekintjük át Orbán Viktor tusványosi beszédének erős állításait.

Az oroszok felfegyverzett erőddé alakítják a zaporizzsjai atomerőművet

Az Északi Áramlat 1-en közben újraindult a gázszállítás. A háború 148. napja percről percre.

Jóváhagyta a NATO Svédország és Finnország csatlakozási jegyzőkönyvét, az orosz vezetés szerint Moszkva a Nyugat ellenére is célt ér Ukrajnában

Percről percre az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború 132. napjáról.

Nincs hiány gabonából, de akkor miért van globális gabonaválság?

Hét-nyolc „unalmas” év után a koronavírus-járvány és az Ukrajnában kitört háború hatására annyira felbolydult a globális gabonapiac, hogy egyes országokban már az élelmiszerellátás biztonsága miatt aggódnak. Ugyan a globális gabonaválság okaként legtöbb esetben a hiányról lehet olvasni, korántsem a gabonakészletek mennyiségével van baj, az árak elszabadulásában a háború miatti bizonytalanságnak és a logisztikai problémáknak is nagy szerepe van.

Égő vegyi üzem, ablaktalan óvóhely és újra megnyitott operaház – a háború 118. napja képekben

Harkiv és Szeverodonyeck környékén nem meglepő látvány egy égő ház, a helyiek vagy óvóhelyeken húzzák meg magukat, vagy elmenekülnek. Mindeközben a kijevi Opera újra megnyitotta kapuit, és folytatja az előadásokat.

Putyin folytatja a fegyverkezést, az ukránok kémkedés miatt tartóztattak le kormányzati tisztviselőt

Az orosz külügyminisztérium szerint a Nyugat miatt van gabonaválság. Ukrajna hamarosan európai uniós tagjelölt lesz. Donyeckben lehet a két elfogott amerikai katona, akikre így halálbüntetés is várhat.

Tátongó bombatölcsér, Zelenszkijjel smároló Putyin és mindenütt romok – a háború 114. napja képekben

A Donbaszban szinte középkori állapotok uralkodnak a szétlőtt városokban, de az emberek élni akarnak, és a borzalmak között is keresik a szórakozást. Putyin sikerről beszél, Ukrajna az unió felé tapogatózik.

Kijevbe tart a német kancellár, a francia elnök és az olasz miniszterelnök, előkerült Alekszej Navalnij

Putyin pénteken nagy bejelentést tesz, az USA újabb egymilliárd dollárnyi fegyvert küld Ukrajnának. Percről percre közvetítésünk az orosz-ukrán háború 112. napjáról.

Katonaesküvő, aknarobbantás a strandon, érettségi a romok között – képválogatás az ukrajnai háború 111. napján

Miközben keleten és délen folyamatosak a harcok, Ukrajna többi részén az emberek próbálnak visszatalálni a normális életükhöz. Különösen igaz ez Kijev környékére, ahol az egykor megszállt falvakban továbbra is nagy munkát jelent az orosz dúlás eltakarítása. Az elmúlt napok háborús képeiből mutatjuk be a szerintünk legfontosabbakat.

Az ukránok szerint Oroszországnak annyi tartaléka van, hogy még egy évig folytathatja a háborút

Brit és marokkói férfiakat ítéltek halálra Ukrajnában az oroszbarát erők, Putyin Nagy Péterhez hasonlítja magát. Percről-percre tudósításunk az orosz-ukrán háborúról.