Tőkés László: Nem kérünk a teremtett ember elfajulásához vezető genderideológiából

2024. július 27. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Tőkés László református lelkész, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, volt EP-képviselő szólalt fel Orbán Viktor előtt. Azt mondta többek között, hogy a tusványosi fesztivál az elmúlt 35 évben kiállta az idők próbáját, „a nem egyszer ellene indított sanda támadásokat”, és magyar politika kiemelkedő eseményeként szolgálja a közös jövőépítés nemes ügyét.

„Manapság erőnket meghaladó kihívásokkal ostromol bennünket a gonosz” – fogalmazott Tőkés, hozzátéve: bátran szembe kell szállni a gonosz erőkkel. „No war, no migration, no gender. Nem kérünk a háborúból, sem a törvénytelen migrációból, sem a teremtett ember elfajulásához vezető genderideológiából, sem az etnikai manipulációból.”

A tavalyi fesztiválhoz képest a háborús helyzet csak fokozódott Tőkés szerint, sőt, Izraelben újabb háború tört ki.

„A trombita hangja és az ágyúdörej elnyomja a békeszerető emberek szelíd szavát.”

Mindeközben Európa hallgat, és Magyarország a békepárti álláspontjával magára maradt, folytatta.

Arról is beszélt Tőkés, hogy 35 évvel ezelőtt, a rendszerváltás után másmilyen Európáról álmodoztak Orbán Viktorral és Németh Zsolttal. Mint fogalmazott: Európa varázsa mára megfakult, a brüsszeli bürokraták fogságába került, és idegen istenek Európa elrablásán mesterkednek.

Tőkés a következő tusványosi fesztiválra már a Patrióták Európáért pártcsalád tagjait, képviselőit is várja. Reméli, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két EP-képviselője kilép az Európai Néppártból, és csatlakozik a Fidesz új, európai pártcsaládjához.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!