Tiltakozó akcióra készülnek az erdélyi és székelyföldi fiatalok

2024. július 27. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

Idén is megzavarhatják Orbán Viktor beszédét a tusványosi fesztiválon. Az erdélyi és székelyföldi egyetemistákból álló Szabad Székely Mozgalom fekete alapú, anarchista és Trump öklére is hajazó, de valójában régi munkásmozgalmi jelképpel ellátott pólóban tiltakoznak a kultúra átpolitizálása ellen.

„Most már minden kulturális esemény a politikához kötődik. Erre egy jó példa a Tusványos is, ami valamikor szabadegyetemként indult, jelenleg csak másodsorban ifjúsági fesztivál, elsősorban politikai esemény, ahol nem mellesleg szégyenteljes politikai – és legutóbb fajelméleti – kijelentéseket tesznek, és ehhez felhasználják és lejáratják az egész székelységet. Közben folyamatosan élezik a feszültséget az itt együtt élő népek között” – mondta a Szabad Székely Mozgalom tagja, Juhász-Boylan Pál a Transtelexnek. Az akcióról bővebben itt lehet olvasni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!