Orbán Viktor: Olyan változás jön, amire 500 éve nem volt példa

2024. július 27. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Intellektuális bátorságra van szükség Orbán Viktor szerint. A magyarok sorsa azon dől el, hogy értjük-e, mi történik a világban. „Véleményem szerint új világ jön” – jelentette ki a magyar kormányfő. Olyan változás jön, amire 500 éve nem volt példa, és amire még a miniszterelnök sem számított.

A nyugati világ most nem belülről kapott kihívást, mint az elmúlt évszázadokban. Orbán szerint Ázsiából kiindulva teljesen átalakul a világrendszer, és a következő évtizedekben, évszázadokban Ázsia lesz a világ meghatározó központja. Ázsia oldalán van már most a demográfiai, a technológiai előny, de több ott a tőke, a pénz, ott vannak a legnagyobb vállalatok, kutatóintézetek és tőzsdék.

Az a kérdés Orbán szerint, hogy a folyamat visszafordítható-e. Ő úgy látja, 2001-ben lett visszafordíthatatlan és megállíthatatlan, amikor Kínát felvette a nyugat a WTO-ba.

Arról is beszélt, hogy Trump azon dolgozik, hogy erre a helyzetre megtalálja a választ erre a folyamatra. Trump kísérlete az USA utolsó lehetősége, hogy a világelsőséget megőrizze. Ha most Donald Trump nyert, és utána kétszer az alelnökét választják elnöknek, akkor 12 év alatt már véghez lehet vinni a nemzetstratégiát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!