Orbán Viktor: Brüsszel egy liberális oligarchia megszállása alatt van

2024. július 27. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor Közép-Európáról és Nyugat-Európáról beszélünk, nem pusztán véleménykülönbség van szó, hanem két különböző mentalitásról, két különböző érvelésről, folytatta Orbán Viktor.

A nemzetállam minket stratégiai realizmusra kényszerít, a posztnemzeti gondolat nem ismeri a nemzeti nagyságot. Drámai politikai következménye van a posztnemzeti gondolatnak: megjelenik az elitizmus és populizmus problémája. „Az elitek elítélik a népet, amiért a jobboldal irányába sodródik.” A nép meg válaszul azzal gyanúsítja az elitet, hogy nem azzal foglalkozik, ami neki fontos. Az elitek és az emberek nem tudnak megállapodni egymással egy együttműködésről, az elit nem akarja képviselni az embereket, a nép pedig nincs képviselve.

Brüsszel továbbra is egy liberális oligarchia megszállása alatt van a miniszterelnök szerint. Brüsszelben visszatért a 3T, a tiltot, a tűrt, a támogatott. „Mi a tiltott kategóriába tartozunk, a hazai ellenfeleink a támogatott kategóriába tartoznak”. Különösen az Európai Néppárthoz csatlakozó Tisza Párt van ez utóbbiban Orbán szerint.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!