Orbán: Donald Trump üdvözletét küldi

2024. július 27. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Unió célja a nemzet meghaladása, mondta Orbán Viktor. Azt szeretnék Brüsszelben, hogy a hatáskörök, az országok szuverenitása az uniós központba szálljon. A miniszterelnök szerint a brüsszeliek fejében a nemzet egy történelmi, átmeneti intézmény, és Európa nyugati fele már egy posztnemzeti állapotban van.

„Itt van elásva a kutya, ami miatt nem tudunk egy malomban őrölni Nyugat-Európával” – állapította meg Orbán. Hasonló csata zajlik szeinte az USA-ban is a republikánusok és demokraták között. Donald Trump az amerikai népet a posztnemzeti állapotból szeretné visszavezetni a nemzetállami állapotba. Ezért olyan óriási a tétje az amerikai választásnak a magyar kormányfő szerint, és ezért akarják börötnbe zárni vagy megölni Trumpot. „Ami történt, nem biztos, hogy az utolsó kísérlet volt” – utalt arra, hogy pár hete rálőttek a volt amerikai elnökre.

Azt is mondta Orbán, hogy pénteken telefonon beszélt Donald Trumppal, aki azt kérte, hogy tolmácsolja a résztvevőknek az ő szívből jövő üdvözletét.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!