Idén is Orbán Viktor sztárfellépése zárja a Tusványos fesztivált

2023. július 22. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

El is telt az ötnapos Tusványos fesztivál, szombaton szokás szerint Orbán Viktor sztárfelépésével zárul a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort.

A miniszterelnök Tusványoson szokta lezárni az előző politikai idényt, és itt jelöli ki a stratégiai céljait is. Itt beszélt először az illiberális demokráciáról 2014-ben, tavaly pedig nagy port kavart a kevert fajúságról szóló értekezése.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Az idei fesztivál mottója „a béke ideje”, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt egy évben, az orosz–ukrán háború kitörése óta a magyar kormány úton-útfélen a békéről beszél a maga módján.

A program a hagyományok szerint alakult: nappal politikai beszélgetések, este pedig magyar együttesek léptek fel. Idén is itt volt a Quimby, de koncertezett Péterfy Bori, a Pál utcai Fiúk és a Republic is, szombaton este pedig az Ismerős Arcok teszi fel a pontot az i-re.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!