Kamionszámra fát lopni nem lehet a zöldbe öltözött emberek nélkül

2023. szeptember 12. – 09:41

Másolás

Vágólapra másolva

Romániában sokszor szembesül az újságíró azzal, hogy a természet védelme lényegében lelkes civilek önkéntes munkáján múlik. Ide tartozik, legalábbis részben, az illegális fakitermelés elleni harc is: elszánt természetvédők áldozzák a szabadidejüket a tolvajok lefülelésére, sokszor kockáztatva a testi épségüket is.

Béla Csaba tevékenységére a Szabad Európa egyik cikkében figyeltünk fel, a lap egy Szucsáva megyei civil társaságról írt, akik módszeresen buktatják le a fatolvajokat. Elkobzott teherautók, lefoglalt faszállítmányok, büntetések az eddigi munkájuk eredménye, azonban a hatóságok is jobban oda kellene tegyék magukat ahhoz, hogy eredményes legyen a famaffia elleni harc. Feladat lenne bőven, az Országos Erdőleltár szerint évente 20 millió köbméter fát vágnak ki illegálisan Romániában. Napi szinten több mint ezer illegális szállítmány járja az ország útjait, de ezek közül alig tízet képesek kiszűrni a hatóságok. Az említett szucsávai lelkes csapat körében tűnt fel a Maros megyei Béla Csaba, aki a Szabad Európa szerint tapasztalatszerzés céljából fordult a moldvai társasághoz. Akik kedvesen és segítőkészen fogadták, és igyekszenek mindenre megtanítani, ami kell ahhoz, hogy egy civil ki tudja szúrni, ha egy rakomány illegális, és hasznos információkkal tudja ellátni a rendőrséget. Csaba három hónapja őrzi önkéntes munkában az erdőket, és most társakat keres maga mellé.

Azt írta a Szabad Európa, hogy ön az egyetlen, aki Maros megyében igyekszik lebuktatni a fatolvajokat. Ez tényleg így van?

Igen, pontosabban én vagyok az, aki elő is mer állni és jelenteni meri az illegális dolgokat. Mások is figyelnek, vannak akik jeleznek nekem privátban, de a rendőrséget nem hívják, félnek, tartanak valamitől, nem akarják, hogy tudjanak róluk.

Mekkora a baj, milyen mértékű a falopás Maros megyében, illetve a környékén?

Maros megyében is sok probléma van, itt is vannak olyan magáncégek, melyek szerintem összejátszanak az erdészekkel, velük van baj. Kamionszámra nem lehet fát lopni az erdőből, csak ha benne van az erdész keze is. Például tudomásom van róla, hogy nagy mennyiségű, illegálisan kivágott fát szállítanak Maros megyéből Hargita megyébe Szászrégennél, egy erdei úton. Bár rengeteg fát visznek, nagyon nehéz megfogni őket az erdőn, ha épp nincs rendőr a közelben, ha nincs aki megállítsa.

Tehát Hargita megyében többet lopnak, mint Maros megyében?

Szerintem Hargita megyében sokkal nagyobb baj van a lopásokkal, mint Maros megyében, ott van az igazi maffia, a Maros megyében kivágott fa is jórészt hozzájuk kerül.

Mióta foglalkozik a falopások felderítésével?

Három hónapja. Ezalatt két teherautót foglalt le a rendőség bűncselekmény gyanúja miatt, mert több mint 10 köbméter fát szállítottak. De több olyan ügy van, melyekben folyik a nyomozás, szintén a bejelentéseim alapján. A három hónap alatt Maros és Hargita megyében összesen 2 000 köbméter fát kobozott el a rendőrség a jelzéseim alapján, egy Hargita megyei cégtől pedig 550 köbméter fa értékét hajtották be pénzben.

Milyen módszerrel dolgozik? Folyamatosan járja az utakat és lesi a tolvajokat?

Otthonról is sok mindent látok, nem kell folyamatosan járnom az utakat. Van egy nagyon jó applikáció, az Inspectorul Pădurii, ez nagyon sokat segít, ezt használom. Mindenkinek ajánlom egyébként, akit érdekel, sőt segítek is szívesen bárkinek, aki meg akarja tanulni használni ezt az alkalmazást. Az applikáció segít abban, hogy ha valaki lát egy teherautót megrakva fával, tudja ellenőrizni, hogy legális-e a szállítmány, például hogy nem cserélték-e ki a rakományról készült fotót. Az applikációban lehet látni az összes romániai szállítmányt, a járművek rendszámát, fotókat. Kikeresem Maros megyét, megnézem, mi van 50-100 kilométeren belül, és ha valami gyanús, indulok hogy ellenőrizzem terepen.

Miért döntött úgy, hogy ezzel foglalkozik, honnan jött az ötlet?

Úgy érzem, hogy az erdő mindenkié, nemcsak egyes személyeké, nemcsak azért vannak, hogy egyes emberek pénzt csináljanak belőle, miközben tönkreteszik. Régóta figyelem, mi történik az országban ezen a téren, és nagyon zavar, hogy mi folyik.

Nem fél a bűnözők bosszújától? Szucsáva megyében volt arra példa, hogy a fatolvajok összeverték az olyan civileket, mint ön, akik próbálták megakadályozni őket az illegális fakitermelésben.

Rengeteg olyan esetről hallottam, hogy a civil erdőőröket megfenyegették, de velem még nem történt ilyen. Nem estem erőszak áldozatául és fenyegetést sem kaptam. Figyelmeztetni viszont figyelmeztettek, volt aki szólt, hogy vigyázzak, merre járok, ne menjek egyedül az erdő széléig, mert van esély arra, hogy megvernek. Egyetlen alkalommal fordult elő, hogy egy Hargita megyei eset jelentése során egy járművel elállták az utamat, hogy ne tudjam követni a gyanús szállítmányt, egyéb erőszakot nem követtek el velem szemben.

Fotó: Béla Csaba személyes archívuma
Fotó: Béla Csaba személyes archívuma

A rendőrség eléggé hatékony a fatolvajok elleni fellépésben?

A legnagyobb probléma az, hogy kevés a rendőr. Van olyan helyzet is, hogy öt-hat faluban kell rendet tartson egy-két rendőr. Mi hívjuk őket, de sokszor mire a helyszínre érnek, az autó behúz az erdőbe vagy egy lerakatba. Rövid távokon lopnak rengeteget, pár kilométeres útszakaszon viszik csak a rönkfát, majd a lerakatoknak adják át ezeket. Emiatt nagyon kevés idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy lefüleljük az illegális szállítmányokat.

És az erdőőrségről mi a véleménye?

Náluk is az a probléma, hogy nagyon kevesen vannak. Ha bejelentést kapnak, sokszor nem jönnek azonnal, úgy dolgoznak, ahogy diktálják nekik fentről. Mindenkinek főnöke van. A Maros, a Szeben, a Hargita és a Kovászna megyei erőőrök mind a brassói központhoz tartoznak, onnan diktálnak nekik, hiába mondják, hogy ide kell menni ellenőrizni, mert bejelentés érkezett. Szerintem a létszámhiány a legnagyobb gond mind a rendőség, mind az erdőőrség esetén.

Azt mondta, kis távolságokon szállítják az illegálisan kivágott fát, ezek közeli lerakatokba kerülnek. A hatóságoknak nem áll jogukban bemenni és a raktárakban is ellenőrizni?

De, azonban ehhez felsőbb szintről kell jóváhagyás. A lerakatokban viszont 10-15 perc alatt el tudnak tüntetni egy szállítmányt. Maroshévízen például, amikor elállták az utamat, kiszállt az erdőőrség és a rendőrség is, de csak kb. másfél óra múlva tudtak bemenni a céghez, ennyi idő kellett, amíg megkapták az engedélyt Brassóból. Bementek, lemérték, és azt mondták, hogy rendben van, nem volt semmiféle pluszrakomány az autón. Viszont a másfél óra alatt lehetőség volt arra, hogy eltüntessék az udvarról az illegálisan kivágott farönköket. Ilyenkor átteszik egy másik rakásba, vagy egyszerűen áteresztik a gáteren, deszka lesz belőle, az egész sztokjukat úgysem mérik le, hogy kiderüljön a dolog. Sok a főnök, mindenkinek főnöke van, nehéz így...

Segíthet a készülőben levő, új erdőtörvény?

A tervezet tartalmaz szigorításokat, ami helyes. A jelenlegi szabályok szerint csak a 10 köbméter fölötti mennyiség ellopása számít bűncselekménynek. Ez nagyon nagy mennyiség, egy család egy teljes évi tűzifáját el lehet lényegében lopni egy szállítmánnyal, mert nem számít bűncselekménynek. Elkobozhatják ilyenkor a fát és adhatnak egy akkora büntetést, amennyit például akkor szabnak ki, ha valaki nem teszi fel a biztonsági övet. Ez nem visszatartó erejű szabály, lopnak is nyugodtan, nem érdekli a tolvajokat a bírság.

Az új törvényben csökkentenék a mennyiséget, ami fölött bűncselekménynek minősül lopás. Viszont vannak olyan passzusok is a tervezetben, amelyek szerintem aránytalanok. Például az szerepel benne, hogy ha a ténylegesen szállított mennyiség több mint 20 százalékkal haladja meg a papírokban szereplő mennyiséget, számítson bűncselekményenk, ne csak szabálysértésnek a lopás. Tehát ha valaki egy kis autón másfél köbméternyi tűzifát szállít, de csak egy köbméterre van engedélye, az bűncselekményt követ el. Viszont ha valaki 60 köbméternyi deszkára rendelkezik engedéllyel, és 70 köbméternyit szállít, az nem volna bűncselekmény, mindössze szabálysértés, pedig hússzor annyit visz pluszban, mint a kiskocsis. Ezt másképp kellene szabályozni szerintem.

Ezen a lefoglalt teherautón 13,88 köbméter fát találtak szállítmányt igazoló papír nélkül – Fotó: Béla Csaba személyes archívuma
Ezen a lefoglalt teherautón 13,88 köbméter fát találtak szállítmányt igazoló papír nélkül – Fotó: Béla Csaba személyes archívuma

Hogyan került kapcsolatba a Szucsáva megyei civilekkel?

Régóta követem a falopással, az erdőirtással kapcsolatos problémákat, és felfigyeltem erre a csapata. Néztem a Facebook-oldalukon, hogy csinálják, majd felvettem a kapcsolatot velük. Végrehajtottunk együtt pár akciót, baráti viszony alakult ki közöttünk. Múlt pénteken voltak például Hargita megyében is, ahol elkoboztattak egy kamiont, majdnem 14 köbméter fával. Jó barátok és kollégák vagyunk, a civil szervezetükben én ugyan nem vagyok tag hivatalosan, de próbálok velük együtt dolgozni, sokat tanultam és tanulok tőlük folyamatosan. Ha látok egy szállítmányt, ami szerintem nincs rendben, megkérdezem tőlük is, hogy mi a véleményük. Nagyon nagy segítséget jelentenek ők nekem.

Helyben, Maros vagy a szomszédos Hargita megyében keres maga mellé társakat, segítséget?

Igen, próbálkozom azzal, hogy vegyek magam mellé társakat, de ez nagyon nehéz, mert félnek az emberek, tudnak a civileket ért fenyegetésekről. Ennek ellenére én próbálok csapatot szervezni, sőt egy civil szervezetet is be akarok jegyeztetni Maros megyében. Ehhez legalább három személyre van szükség, keresem a társakat, és nemcsak olyanokat, akik hajlandók szerepelni az egyesület papírjain, hanem olyanokat is, akik akciókban is részt vennének. Az a tapasztalatunk, hogy másképp reagálnak a hatóságok, komolyabban veszik, ha egy jogi személytől, akár egy egyesülettől érkezik jelzés, mint amikor fizikai személy tesz bejelentést. Ez nem így kellene működjön, de valójában így van, ezért kell az egyesület.

Mit tegyen az, aki szeretne csatlakozni?

Írjon nekem privátban, és megbeszéljük, Facebookon például. A személyes profilom mellett elérhető vagyok a Stop Hoților și Corupților oldalon is, ennek létre akarom hozni a magyar nyelvű verzióját is. Egyébként rengeteg olyan ember van, aki jelentene, de nem mer. Például van, aki olyan cégnél dolgozik, amely benne van a lopásokban, és ha megharagszik a főnökre, szól nekem, hogy most rakodják az autót, ez és ez a rendszáma. Persze, kapok néha hamis infókat is.

Ön szerint hol a probléma gyökere? Az Országos Erdészeti Leltár szerint naponta több mint ezer illegális faszállítmány halad Románia útjain, de csak ezek töredékével szemben lépnek fel a hatóságok, az ezerből alig tízet szúrnak ki egy nap.

Rengeteg a probléma ezen a téren, de tulajdonképpen minden a zöldbe öltözött emberektől indul. Ha az erdész nincs benne, nincs ahogy lopni az erdőkből, legalábbis jelentős mennyiséget. Az, hogy maga után húz egy szekeret fával valaki vagy egy bácsi a hóna alatt visz egy kis tűzifát, az nem is érdekel minket. A bűnszervezetek jelentik a problémát, ahol együtt dolgoznak a magáncégek és az erdők őrzésével megbízott emberek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!