Megállt könyvet olvasni, elkapták az olasz betörőt

2024. augusztus 24. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

Kivel ne történt volna már meg, hogy céltudatosan tartott valamerre, de megakadt a szeme egy érdekes könyvön, majd hosszú percek után eszmélt csak rá, hogy még mindig olvas? Éppen ez történt egy olasz férfival, ő viszont éppen betörésre készült egy 71 éves férfi lakásán Rómában, számolt be a BBC.

A 38 éves férfi az erkélyen át jutott be a lakásba. Azonban rögtön megpillantott egy könyvet, amely Homérosz Iliászáról szólt. Ez annyira lekötötte a figyelmét, hogy mire felocsúdott, a felébredő lakóval találta szembe magát.

A betörő állítólag azt mondta a rendőrségnek, azért mászott be, hogy meglátogassa egy ismerősét. „Azt hittem, hogy egy panzióban kötöttem ki, megláttam a könyvet, és elkezdtem olvasni” – mondta.

A sikertelen rablás híre eljutott a könyv szerzőjéhez, Giovanni Nuccihoz is, aki az olasz médiának elmondta, akar küldeni egy példányt a betörőnek, hogy befejezhesse a Gli dèi alle sei. L’Iliade all’ora dell’aperitivo című könyv olvasását.

„A történet szürreális, de igazán emberi” – mondta Nucci a betörésről, akinek egyébként kedvenc istensége Hermész, a tolvajok istene. „Hermész az irodalom istene is, így már minden stimmel” – mondta az író.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!