UNO-kártyával úszta meg a sárga lapot Max Fosh brit youtuber egy gálameccsen

2023. szeptember 11. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Jótékonysági futballmeccset rendeztek hétvégén Londonban, a West Ham United stadionjában. A brit youtuberekből és gamerekből álló Sidemen FC hatvanezer néző előtt 8-5-re legyőzte a „nemzetközi játékosokból” álló YouTube Allstars csapatát.

A gálameccs legemlékezetesebb jelenetét a 2,32 millió YouTube-feliratkozóval bíró Max Fosh hozta össze. A 78. percben Mark Clattenburg játékvezető sárga lapot mutatott fel neki, de Fosh ezt nem hagyta annyiban, a hátsó zsebéből előhúzott egy, az UNO kártyajátékból ismert visszafordító lapot, amivel „semlegesítette” a büntetését – írta a 24.hu.

A 2016-os BL- és Eb-döntőt vezető angol bíró vette a lapot és a poént, elrakta a sárgát és végül nem könyvelte el Fosh büntetését.

A két csapat jótékonysági mérkőzéseinek egyébként komoly hagyománya van: 2016, 2017, 2018 és 2022 után a mostani már az ötödik összecsapásuk volt. A bevételt szokás szerint jótékonysági célokra ajánlják fel, idén a Campaign Against Living Miserably (CALM), a Teenage Cancer Trust és a Rays of Sunshine szervezetek voltak a kedvezményezettek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!