Business osztályon repteti haza a mentőkutyákat a Turkish Airlines

2023. március 4. – 13:08

Business osztályon repteti haza a mentőkutyákat a Turkish Airlines
Fotó: Turkish Airlines

Másolás

Vágólapra másolva

Általában a repülőgépen utazó nagyobb kutyáknak a gép rakterében kell repülniük, de néhány, a Turkish Airlines légitársasággal utazó kutya VIP-bánásmódot kapott – írja a Thrillist.

Különleges utastársakkal találkozhattak az elmúlt időszakban azok az emberek, akik a Turkish Airlines business osztályán utaztak. Ugyanis a légitársaság azokat a kutyákat, amelyek segítettek a törökországi földrengés utáni keresésekben, nem a repülőgép gyomrában, hanem az utastérben szállították haza. A Twittert pedig ellepték az ehhez hasonló cuki képek:

Fotó: Turkish Airlines
Fotó: Turkish Airlines

A légitársaság szerint

ez a bánásmód „a legkevesebb, amit tehetünk, hogy kifejezzük elismerésünket a mentőkutyák őszinte és hősies munkájáért”.

Törökországot és Szíriát megrázó földrengés halálos áldozatainak száma a két országban összesen meghaladta az 50 ezret. A mentést nehezítette a hideg időjárás és az is, hogy nem volt áram és víz, és a mentőcsapatok versenyt futottak az idővel. Magyarországról összesen hét mentőcsapat több keresőkutyával segíttette a mentést; munkájukról ebben a cikkben írtunk részletesen. A törökországi földrengésről szóló cikkeinket itt olvashatja el újra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!