Business osztályon repteti haza a mentőkutyákat a Turkish Airlines

2023. március 4. – 13:08

Business osztályon repteti haza a mentőkutyákat a Turkish Airlines
Fotó: Turkish Airlines

Másolás

Vágólapra másolva

Általában a repülőgépen utazó nagyobb kutyáknak a gép rakterében kell repülniük, de néhány, a Turkish Airlines légitársasággal utazó kutya VIP-bánásmódot kapott – írja a Thrillist.

Különleges utastársakkal találkozhattak az elmúlt időszakban azok az emberek, akik a Turkish Airlines business osztályán utaztak. Ugyanis a légitársaság azokat a kutyákat, amelyek segítettek a törökországi földrengés utáni keresésekben, nem a repülőgép gyomrában, hanem az utastérben szállították haza. A Twittert pedig ellepték az ehhez hasonló cuki képek:

Fotó: Turkish Airlines
Fotó: Turkish Airlines

A légitársaság szerint

ez a bánásmód „a legkevesebb, amit tehetünk, hogy kifejezzük elismerésünket a mentőkutyák őszinte és hősies munkájáért”.

Törökországot és Szíriát megrázó földrengés halálos áldozatainak száma a két országban összesen meghaladta az 50 ezret. A mentést nehezítette a hideg időjárás és az is, hogy nem volt áram és víz, és a mentőcsapatok versenyt futottak az idővel. Magyarországról összesen hét mentőcsapat több keresőkutyával segíttette a mentést; munkájukról ebben a cikkben írtunk részletesen. A törökországi földrengésről szóló cikkeinket itt olvashatja el újra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!