A 300 milliárd forintos ötlet: vizet tölteni sörösdobozba

2022. október 5. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

70 millió dolláros befektetést kapott a Liquid Death nevű amerikai startup, 10%-os tulajdonrészéért cserébe, ami a cég értékét 700 millió dollárra, azaz kb. 300 milliárd forintra teszi. Ez eddig egy kis színes hír a gazdasági lapok sokadik oldaláról; ami extra érdekessé teszi, hogy mi volt a nagy ötletük, ami eddig röpítette őket:

A sörösdobozba csomagolt víz.

Mármint komolyan, a Liquid Death, azaz folyékony halál valójában ásványvíz, sima, bubis, és ízesített kivitelben, fél literes aludobozban, egy 12-es pakk 15 dollárért:

Fotó: Liquid Death
Fotó: Liquid Death

Innentől a sztori igazából a marketing végtelen erejéről szól, a „murder your thirst” (gyilkold meg a szomjadat) szlogentől az „ez az Alpokból származik, nem egy laborból” ígéreten át, a környezetbarát, újrahasznosítható aludobozig. Hogy mennyire környezetbarát dolog, Ausztriában gyártani a dobozos vizet, aztán Amerikába szállítani, persze már más kérdés. Mindenesetre a 2019-ben bemutatkozott cucc iszonyú menő most, minden idők leggyorsabban növekvő nem-alkoholos italbrandje, az idei forgalma 130 millió dollár körül várható, és a befektetők már olyanokat mondanak róla, hogy az italbiznisz Teslája.


Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!