Elkötötte édesanyja autóját egy négyéves holland kisfiú, két másik kocsit rongált meg

2022. május 2. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Két parkoló autót is megrongált az a négyéves kisfiú a hollandiai Utrechtben, aki szombat reggel úgy döntött, édesapja után ő is elindul dolgozni, ezért felkapta édesanyja kulcsait, és kocsiba ült – írja a BBC. A hideg idő ellenére mezítláb, pizsamában az utcán sétálgató kisfiút járókelők vették észre, ők értesítették a rendőrséget. Amint a járőrök bevitték, bejelentés érkezett arról, hogy a közelben találtak egy elhagyott autót, mellette pedig két sérült járművet is. Hamar kiderült, hogy a vétkes sofőr a négyéves kisfiú volt, az autó ugyanis az édesanyja nevén volt regisztrálva.

A rendőrök forró csokit és egy plüssmacit is adtak a kisfiúnak, amíg az édesanya megérkezett érte. Ezt követően a baleset helyszínén a kisfiú azt is megmutatta, hogyan tudott elindulni az autóval. Az édesanyja által „találékonynak” nevezett gyerek a kulccsal kinyitotta az autót, betette a gyújtáskapcsolóba, majd a kuplungra és a gázpedálra tette a lábát – írta a rendőrség az Instagram-bejegyzésben.

„Új Max Verstappent találtak Overvechtben (Utrecht külvárosában)”

– írta a rendőrség a bejegyzésben – utalva a jelenlegi holland világbajnok Forma–1-es pilótára.

Azért arra felszólították a szülőket, hogy a jövőben jobban rejtsék el otthon a kocsikulcsokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!