A kortárs magyar közgondolkodás legnagyobb rocksztárjától búcsúzunk

2023. január 31. – 23:16

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely azt mondta, ő is egy azok közül, akiket Tamás Gáspár Miklós okosan és jogosan tudott elküldeni a fenébe. Baranyi Krisztina és Iványi Gábor is búcsúbeszédet mondott a 74 évesen meghalt filozófus-közíró temetésén.

Kedden délután a budapesti Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra Tamás Gáspár Miklós filozófust, közírót, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori országgyűlési képviselőjét. A gyászszertartást Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke celebrálta.

A filozófus január 15-én, hetvennégy éves korában halt meg. Ahogy a róla szóló nekrológban írtuk, Tamás Gáspár Miklóst – vagy ahogy a legtöbben ismerték, TGM-et – a rendszerváltás lázában égő ország a demokratikus ellenzék sziporkázó debattőreként ismerte meg, az ezredforduló óta azonban marxistaként tekintett magára, írásaiban szellemesen osztott ki mindenkit, de különösen Orbán Viktor rendszerét.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!