Eljátszadozom a gondolattal

2024. április 22. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

Nézem az Európai Parlamenti jelölteket népszerűsítő hirdetést egy erdélyi magyar médiafelületen – hiszen, ugye, közös magyar ügyről van szó, ergo közlik, ha már eljuttatta az érdekvédelmi szervezet a szerkesztőségbe –, szóval nézem, hogy Vincze Loránt szájából kijövő egyik felhőben azt írja, hogy: „Senkinek sincs felhatalmazása arra, hogy eltörölje a keresztény kultúrát és a vallási hagyományokat!”

A plakát vizuális megjelenítését most felejtsük el – mondom magamnak –, végül is nem vagyok képzőművész, csak egy gyalog befogadó, és hogy ezt a fajta képi megjelenítést az 50-es évek amerikai képregényein láttam (filmen) utoljára, nem jelent semmit, talán ez lesz ismét a divat a jövő médiadesign-jában. De a tartalmat azért nem árt komolyan venni, hiszen olyan veszélyre figyelmeztet, ami eddig teljesen elkerülte a figyelmemet, őszintén szólva. Merthogy azelőtt meg azt olvastam a Maszolban (az egyik RMDSZ-közeli alapítvány által fenntartott lapban, tehát szakmailag ellenőrzött, komoly felületen), hogy: „Meghaladta a 2,6 milliárdot a keresztények száma a világon, (...) a keresztények ma a világ népességének egyharmadát teszik ki.”

Persze, az emberiség sok szörnyűséget elkövetett már önmaga ellen, a történelem tele van olyan eseményekkel, amelyek során keresztül-kasul gyilkolták egymást különböző kultúrájú és vallású közösségek, iszonyatos veszteségeket okozva egymásnak és saját maguknak. A történelem legnagyobb veszteségét előidéző második világháború 75 millió áldozattal járt (ez 0,075 milliárdot jelent).

Most is öli egymást egyrészt két keresztény (ortodox) nép, az orosz és az ukrán, másrészt a zsidók és a muzulmánok is – mondjuk, ez most nem tartozik ide, ők tehetik nyugodtan.

A lényeg az, hogy ezek szerint mi, a Föld lakosságának egyharmada, közvetlen életveszélyben vagyunk – illetve, persze, az is elképzelhető, hogy nem a fizikai létünkről, csak a tudatunkról van szó, vagyis a Föld lakosságának egyharmadán agymosást végez majd egy valamilyen rettenetes erő, és mindez belátható időn belül, úgy értem, Vincze Loránt eljövendő mandátumának az ideje alatt, hiszen ő ment meg minket ettől a szörnyűségtől, ami leselkedik ránk, nyilván, ha bejut az Európa Parlamentbe.

Gondolkodom. Tehát vagy arról van szó, hogy a Föld lakosságának kétharmada a hátunk mögött összefogva iszonyú támadást készít ellenünk, maradék egyharmad ellen, vagy pedig a marslakók unták meg, hogy keresztények is vannak ezen a bolygón és cselekvésre szánták el magukat.

Hiába, mégiscsak jó helyi lapokat olvasni. Idejében értesülünk a világkatasztrófákról.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!