Ellen 12 pont

2024. március 15. – 18:48

Másolás

Vágólapra másolva

Mit kíván a magyar nemzet?

  1. Fogalma sincs, mert nem áll szóba önmagával. Néha még ír, inkább csak posztol és szelfizik, olvasni már nem olvas. Akárhogy is van, ne éljen vissza a magyar nemzet a magyar nemzet nevével. Ne hivatkozzon rá indokolatlanul, zavarosan, ne használja alibinek, álcának, ürügynek, fenyegetésnek.
  2. Ne termelje újra és újra a 12 pontot. Ne beszéljen pontokban, tőmondatokban, jelszavakban, szlogenekben, csasztuskákban. Szép hosszú vitairatokat kíván a magyar nemzet, alapos cikkeket, érveket, magyarázatokat, se vége se hossza folyamatos párbeszédet önmagával. A 12 pontot hagyjuk meg a 1848 emlékezetben, ott a helye, ott volt funkciója.
  3. Felejtse el a „a magyarok” megszólítást. A magyar nemzet magyar és nem magyar állampolgárok közössége, akiket a kultúra köt össze. Tagjai magyar magyarok, székely magyarok, palóc magyarok, magyar zsidók, magyar romák, magyarul is beszélő oláh cigányok, svábok, szászok, félig magyarok-félig románok stb. A magyar nemzet ne csonkítsa, ne torzítsa önmagát!
  4. Magyar nemzet megpróbálhatná törölni saját mentális korlátait, csökevényeit, ideértve a kényszeres öncenzúrát, lojalitást, fantáziátlanságot és ízléstelenséget is.
  5. Közös teherviselést – magyar férfiak (ideértve a magyar zsidó, cigány ésatöbbi férfiakat) ne csak a konyhába kotródjanak ki, de tanuljanak meg együttműködni és elismerni a munkahelyeken alárendeltjeikként dolgozó nőket, lehessenek magyar nők a magyar férfiak vezetői. Magyar köztársasági elnöknőt ne lehessen politikai játszmázás céljára felhasználni, majd kiseprűzni.
  6. A magyar nemzeti nő- és gyermekverés, zaklatás eltörlését, a zaklatásnak való falazás, indokolatlan kegyelmi döntések beszüntetését. A nemzeti virtus az erőszakmentesség.
  7. Ne legyenek állami kitüntetések, mert kultúra-ellenes a tekintélytiszteletet, a szellemi élet korrumpálódását kényszeríti ki, de ha már vannak, akkor a Kossuth-díjasok fele legyen nő. És ha a Kossuth-díjasok fele nem nő, akkor szégyenükben bujdokoljanak el a Kossuth-díjjal elismert magyar férfiak, és ne pózoljanak ünnepélyesen a nyilvánvaló méltánytalanság szemléltetésére.
  8. Magyar nemzet tanuljon meg demokratikusan, sőt bázisdemokratikusan döntést hozni, és ahol a magyar nemzet döntéseit nem a magyar nemzet hozza (ideértve az összes magyar zsidót, magyar cigányt, oláh cigányt, szászt, svábot stb.) ott a magyar nemzet ne engedelmeskedjék. Borboly Csaba ne öregedjen bele a Hargita Megyei Önkormányzat elnöki székébe, Kelemen Hunor ne fonnyadjon oda az RMDSZ élére, Antal Árpád ne a sepsiszentgyörgyi önkormányzattól költözzön idősek otthonába – és így tovább. A politikai szolgálat feltétele legyen az önmérséklet, önfegyelem, önreflexió, arányérzék. Az se baj, ha csipetnyi szakértelem fűszerezi.
  9. Magyar nemzetnek legyen humora. És ne legyen olyan, mint egy akut, vitézkötéses lumbágó.
  10. Magyar nemzetnek legyen humora. De ne a kiöregedett, sosem volt vicces, töttyedt kurzus-bérhumorista szintjén, mert attól hervad a nemzet.
  11. Erdélyből a magyar kormány, ellenzék is zúzzon ki. Uniónak nem a határon átívelő manipulációt és korrupciót nevezzük, hanem azt, amikor nem nézzük hülyének egymást, nem használjuk ki egymást, és van halványlila miniszteri segédfogalmunk a kölcsönös tiszteletről.
  12. 12 pont nincs, mert eltöröltük. Kokárdánk nincs, házunkon nem lobog zászló, rossz szavalatokhoz nem állunk vigyázzba, de hangosan felröhögünk minden gurgulázva elmondott hordószónoklat, istentelen szentbeszéd alatt. Hazánk az iróniánk, a derűnk, nemzetté a magunk és társaink iránti, kegyelemmel teljes kritikánk és figyelmünk lesz.

Isten, de leginkább a kíméletlen nemzeti bozótharcban sem bomló ép elménk minket úgy segéljen!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!