Orbán Viktor is leadta a szavazatát, aztán megkérdezték, hazudott-e valaha a magyaroknak

2022. április 3. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

„Miniszterelnök úr, ön 2006-ban azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy még sosem hazudott a magyaroknak. 2022-ben mit mond, hazudott valaha a magyar embereknek?” – kérdezték meg Orbán Viktortól, miután kiérkezett a szavazásáról. Erre Orbán azt felelte, igyekszik mindig tartani a szavát. A miniszterelnök furcsa választásnak tartja a mostanit, de bizakodó, furcsa azért is, mondta, mert például esik a hó áprilisban.

Arra, hogy lesz-e szükség megszorításokra a választások után, azt mondta, hogy „az ország érdekeinek megfelelő döntéseket fogunk hozni. Először ejtsük el a medvét, utána tárgyaljunk a szűccsel.” A rezsicsökkentés fenntarthatóságáról is kérdezték, erre azt válaszolta, hogy előbb szeretnék megnyerni a választást, utána majd beszélnek ezekről,

Nagy győzelemre számít, a referendum pedig a gyermekek védelmét szolgálja, ezt is mondta Orbán Viktor vasárnap, szavazása után. „Ez egy tisztességes és fair választás, mindenkinek volt esélye, hogy meggyőzze a magyar választókat” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírói kérdésekre válaszolva, és kb. ezt ismételte meg akkor is, amikor azt kérdezték tőle, hogy a közmédiában egyenlő feltételek érvényesültek-e.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Arra a kérdésre, hogy nem kapnak kétharmadot, azt kudarcként élik-e meg, azt mondta, 16 évet voltak ellenzékben, és 16-ot kormányon, ezért reméli, hogy ma átbillennek pozitívba. Szerinte a választás tétje a háború vagy a béke, mondta. A marosvásárhelyi, felgyújtott levélszavazatokról is kérdezték, arra azt mondta, a jogászok vizsgálják a kérdést. Arra, hogy mivel már a V4-en belül is érik kritikát, nem fél-e az elszigetelődéstől, azt felelte: NATO- és EU-tagként nem kell tartania ettől.

Megkérdezték tőle azt is, hogy egyetért-e Németh Zsolttal abban, hogy „Ruszkik haza!”: erre azt mondta: „Szerencsére itt nincsenek.”

Szerették volna megtudni tőle azt is, hogy lemond-e a Fidesz elnöki posztjáról, ha elveszíti a választást, de erre nem válaszolt, illetve azt, hogy ő nyerni szeretne, kérdezzék inkább arról.

(Magyar Hang / Facebook)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!