Nyoma sincs a reggeli tömegnek Londonban

2022. április 3. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

Három órával az urnanyitás után nyoma sincs a hajnali több száz fős tömegnek. A nagyjából 200 méteres sor az urnanyitás után 40 perccel levonult, azóta gyakorlatilag lézengenek a szavazók. Az 50 szavazófülke nagyjából fele kihasználatlan jelen pillanatban.

Eltűntek a sorok Londonban – Fotó: Dömötör Bálint / Telex
Eltűntek a sorok Londonban – Fotó: Dömötör Bálint / Telex

Leszavazott a momentumos Csillag Tamás is, aki „a külföldön élő magyarság képviselőjeként” szeretne bekerülni a Parlamentbe. Csillag, aki az ellenzéki lista 47. helyét foglalja el, korábban évekig a párt brit tagszervezetének volt az elnöke. A politikus a Telexnek úgy nyilatkozott, hogy 40 százalék esélyt ad magának a parlamentbe való bekerülésre. A londoni szavazás lebonyolítását úgy értékelte, hogy a négy évvel ezelőttihez képest egyértelműen jobb a helyzet, azonban szerinte 2018-ban nemcsak a sorban állással volt probléma, hanem azzal is, hogy sokaknak akár 2-3 órát is kellett utazniuk, hogy szavazhassanak, amivel most sem foglalkozott a nagykövetség. „Ahelyett, hogy kibérelték volna ezt a nagy helyet, bérelhettek volna öt kisebbet” – fogalmazott Csillag.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!