Makón húst osztanak a szavazatért, állítja a Tiszta szavazás civil szervezet

2022. április 3. – 16:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

t„A megfelelő helyre behúzott szavazatért öt adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból” Makón, a Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében, állítja a Tiszta szavazás nevű civil szervezet.

Azt írják, a Tulipán utcai és a Királyhegyesi utcai szavazókör előtt vasárnap kora reggeltől 2-3 gyanús autó órákon keresztül visszatérően megállt, kiszálltak belőle szavazni igyekvő emberek, majd a szavazás után a szavazóköröktől nem messze lévő Bethlen utca 11. címen lévő telekre szállították őket ugyanezekkel az autókkal. A szervezet szerint a helyi szavazók azt mondták, húst osztogattak szavazatért. A szervezet szerint a rendőrök is kimentek a helyszínre, de a szemtanúkat a helyi választási bizottsághoz irányították arra hivatkozva, hogy nem az ő hatáskörük intézkedni.

Olvasói fotó / Telex
Olvasói fotó / Telex

A szervezet szerint Makón zaklatták is az aktivistáinkat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”. A rendőrök intézkednek az ügyben, írták.

Ez a választókerület a fideszes Lázár János és az ellenzéki Márki-Zay Péter körzete, az adatok szerint itt a legaktívabbak a választók.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!